Društvo Izdvajamo

OPREZ! Društvenim mrežama kruže lažni pozivi za novčanu pomoć od 100 evra

foto: pixabay.com

Građani, oprez! Kruže lažni pozivi a prijavu za dodelu novčane pomoći od 100 evra!

Ministarstvo finansija upozorava javnost da su se na društvenim mrežama pojavili lažni pozivi za prijavu za dodelu novčane pomoći od 100 evra.

Kako upozoravaju iz Ministarstva, jedini cilj ovih poziva je krađa podataka sa platnih kartica građana.

Kako dodaju, ne radi se o novoj novčanoj pomoći države, već je reč o prevari.

Zbog toga iz Ministarstva finansija upozoravaju građane da nikako ne ostavljaju svoje lične podatke, niti podatke o platnim karticama.

“Napominjemo da će građani o svim eventualnim novčanim pomoćima Republike Srbije biti, kao i do sada, obaveštavani putem zvaničnih objava Ministarstva finansija, kao i putem zvaničnog portala Uprave za trezor, te elektronskih i štampanih medija”, navedeno je u saopštenju.

Uprava za trezor je ovaj slučaj prijavala Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsećamo, nedavno je Raiffeisen banka upozorila klijente da je u toku zlonamerna fišing kampanja slanja imejl poruka, prividno u ime banke. Kako navode u saopštenju, prevarna poruka sadrži zlonameran link koji za cilj ima krađu ličnih podataka primaoca.

Fišing kampanja ima za cilj da klijente preusmeri na stranicu koja podseća na zvaničnu stranicu banke. Od njih se traži da unesu svoje podatke za pristup onlajn bankingu, kao i podatke o platnim karticama.

U današnje vreme, morate uvek biti na oprezu!

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar