Društvo

ODRŽANO TAKMIČENJE U PROGRAMIRANJU LEGO ROBOTA

foto: radiomagnum.rs

Tehnička škola iz Zaječara je jedan od regionalnih centara u kom se realizuje takmičenje učenika osnovnih škola u programiranju Lego robota.

Zajednica Mašinskih škola Srbije u saradnji sa Ministarstvom telekomunikacija realizuje projekat koji se sprovodi sa učenicima i nastavnicima osnovnih škola, a sve u cilju popularizacije robotike, programiranja robota i uopšte programiranja.

„Ovo je samo završna aktivnost u odnosu na sve one aktivnosti koje su sprovođene sa učenicima osnovnih škola. Mi smo prethodnih meseci imali obuku u programiranju Lego robota sa učenicima osnovnih škola, a pre toga su nastavnici iz naših, ali i osnovnih škola prošli jedan put za programiranje Lego robota. Ovo je sada završna manifestacija gde se takmiče timovi učenika iz osnovnih škola“, rekao je Goran Stanković, direktor Tehničke škole u Zaječaru.

Na današnjem takmičenju u zaječarskoj Tehničkoj školi nadmetalo se 15 učenika u pet ekipa, dve iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i po jedna ekipa iz OŠ „Ljuba Nešić“, OŠ „Hajduk Veljko“ i OŠ „Đura Jakšić“ iz Zaječara.

-Nakon ovoga mislim da će se nastaviti rad sekcije, jer su sami učenici izrazili interesovanje i želju da nastave sa ovim aktivnostima, istakao je direktor Stanković.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar