Društvo Kultura

Održano gradsko takmičenje recitatora ,,Pesniče naroda mog”

Foto: Pozorište Zoran Radmilović/Canva

U zaječarskom pozorištu juče je održano gradsko takmičenje recitatora ,,Pesniče naroda mog” na kome je učestvovalo 22 takmičara iz osnovnih i srednjih škola, podeljenih u tri
kategorije.

Žiri koji su sačinjavali zaječarski glumci Predrag Grbić, predsednik i Gabrijel Bećarević, član, kao i profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Aleksićdoneo je odluku da u kategoriji mlađeg uzrasta, prvo mesto osvoji Ana Jovnaš,učenica 4. razreda OŠ ,,Ljuba Nešić” drugo mesto Magdalena Petković, učenica trećeg razreda OŠ “Desanka Maksimović”, a treće mesto Eva Todorović, 4. razred, OŠ “Ljuba Nešić”.

U kategoriji srednjeg uzrasta, prvu nagradu osvojila je Lenka Jovanović, učenica 7. razreda, drugu Veljko Ljubisavljević,učenik 5. razreda , a treću Lara Žikić, učenica 6 razreda, svi iz OŠ ,,Desanka Maksimović”.

U kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Anastasija Perić, učenica drugog razreda zaječarske medicinske škole, dok druga i treća nagrada nisu dodeljene. Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na okružnoj smotri recitatora koje će 19. aprila biti održana u Knjaževcu. Organizator gradskog takmičenja recitatora je Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na području grada, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Dodaj komentar