Sport

Održano drugo kolo Fudokan lige šampiona Srbije u Zaječaru

FOTO: Karate klub "Tenshi"

Minulog vikenda u Zaječaru je održano drugo kolo Fudokan lige šampiona Srbije. Takmičenje u karateu održano je u hali sportova na Kraljevici.

Na ovom turniru učestvovalo je 250 takmičara.

Karate klub “Tenshi” iz Zaječara, kao tehnički organizator takmičenja, bio je i najuspešniji zaječarski karate klub. Karate klub “Tenshi” predstavljalo je 13 takmičara.

Medaljama su se okitili: Selena Ivanović – 2. mesto kate i 1. mesto kumite; Anđela Ivanović – 3. mesto kate, 2. mesto kumite, 1. mesto kobudo i 2. mesto fudokan sport kumite; Iva Mihajlović – 2. mesto fudokan sport kumite; Ana Rajković – 1. mesto fudokan sport kumite; Lav Curkovski – 1. mesto kate; Nina Živković – 2. mesto kate; Rozita Đorđević – 2. mesto kate; Jovan Janić – 2. mesto kate; kao i Stefan Vasiljević – 1. mesto kate sa posebnim potrebama. Nikola, Miloš, Mila i Željko su osvojili četvrte pozicije u katama.

Trener Selena Ivanović je prezadovoljna uspehom koji su karatisti ostvarili na ovom takmičenju.

“Postoje tri kola takmičenja. Prvo je bilo u Leskovcu, drugo je održano u Zaječaru, a treće će biti u Zrenjaninu. Takmičenje je vrlo značajno kako i za sam grad Zaječar, tako i za učesnike. Najbolji karatisti će se kvalifikovati za učešće na svetskom šampionatu. Zadovoljna sam uspehom zaječarskih karatista”, rekla je Selena Ivanović, trener i predsednik KK “Tenshi” Zaječar.

“Karate klub „Tenshi“ dobio je i visoke ocene za tehničku organizaciju takmičenja od Fudokan saveza Srbije”, izjavio je Zoran Jakovljević, generalni sekretar Fudokan Saveza Srbije.

Finale će se održati u Zrenjaninu i predstavlja kvalifikaciju sportista, trenera i sudija, kako bi Fudokan Savez Srbije napravio što kvalitetniji nacionalni tim za učešće na Svetskom prvenstvu u Štutgartu, koje će se održati od 1. do 3. novembra 2019.

Organizatori ovog takmičenja bili su Fudokan Savez Srbije i Karate klub „Tenshi“ iz Zaječara, uz saradnju Grada Zaječara.

Dodaj komentar