fbpx
Kultura

Održani 47. „Hajduk Veljkovi dani“ u Lenovcu

foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

U Lenovcu su u subotu, 17. avgusta, održani 47. „Hajduk Veljkovi dani“.
Polaganjem venca na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru, kao i na spomen-ploču Hajduk Veljku u Lenovcu ova manifestacija je održana u njegovu čast.

Nakon što je gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević svečano otvorio kulturno-umetnički program, nastupila je Živka Gicić iz sela Sikole. Ona je pevala o Hajduk Veljku i Čučuk-Stani, o dvema velikim ličnostima. Učestvovali su i KUD „Penzioner“ iz Zaječara i Škola folklora „Kolo“ Doma kulture Knjaževac.

foto: NPTK CK “Zoran Radmilović” Zaječar

Ove godine 12 devojaka učestvovalo je na izboru za Hajdučku lepoticu. Druga pratilja je Nevena Jovanović (2001. godište iz Zaječara), prva pratilja (Kristina Marjanović, 2005. godište iz Knjaževaca), a za Hajdučku lepoticu izabrana je Jana Milosavljević (2005. godište), takođe iz Knjaževaca.

U okviru “Hajduk Veljkovih dana” organizovana su i sportska takmičenja: Hajdučki harambaša, Nadvlačenje konopca, kao i Takmičenje u malom fudbalu.

Organizatori „Hajduk Veljkovih dana“ su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Sportski savez grada Zaječara i Mesna zajednica Lenovac, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Dodaj komentar