Društvo Izdvajamo Kultura Srbija Timočka krajina

Održana promocija knjiga Miodraga Majića u Zaječaru (VIDEO+FOTO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Zaječaru je sinoć (8.jula) održana promocija knjiga „Deca zla“ i „Ostrvo pelikana“ autora i sudije Miodraga Miše Majića na kojoj je prisustvovalo više od 140 ljudi. Osim autora, na promociji su govorili Stevan Jovanović, nastavnik srpskog jezika zaječarske OŠ „Desanka Maksimović“ i Miloš Stojadinović, odbornik  grupe građana „Možemo bolje“ u gradskoj Skupštini Zaječar.

Poštovaoci savremene srpske književnosti su imali savršenu priliku da ostvare lični kontakt s autorom i da porazgovaraju o romanima koji su izazvali pažnju javnosti u čitavom regionu.

O knjigama, pravu i pravdi, muzici, likovima, Romima i veri, vremenu u kom živimo, ali i svom učešću na zaječarskoj Gitarijadi 1985. godine govorio je Miodrag Majić sudija Apelacionog suda u Beogradu.

„Divno veče u Zaječaru! Prepuna sala, izuzetno zainteresovana publika, sjajna energija. Od Gitarijade 85-te emotivno sam vezan za ovaj grad! Hvala Zaječarci!“, istakao je danas Miša Majić na svom tviter nalogu.

VIDEO SNIMAK CELOKUPNE PROMOCIJE:

Podsetimo, Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu. Tokom dosadašnje karijere, bio je sudija i predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu, kao i tužilački saradnik i pomoćnik. Od 2009. do 2012. godine predstavljao je i zastupao Republiku Srbiju pred Međunarodnim krivičnim sudom. Dobitnik  je nagrade „Verica Barać” (2019) i nagrade „Doprinos godine Evropi” (2019).

Može se zaključiti da je iza nas jedno kvalitetno provedeno veče tokom kojeg se razgovaralo, a postojala je mogućnost kupovine knjiga, i kasnije su čitaoci dobili i potpis od autora.

Prijatelj promocije bila je Knjižara “Kaligraf” u Zaječaru a medijski partner portal Zaječar Online.

Dodaj komentar