Sport

Održan Memorijalni šahovski turnir „Dragan Mitić Mitke“u hali sportova na Kraljevici

U hali sportova na Kraljevici ovog vikenda organizovan je Memorijalni šahovski turnir posvećen dugogodišnjem kapitenu Šahovskog kluba u Zaječaru – Draganu Mitiću Mitketu. Prvi po redu Memorijalni turnir okupio je 30 učesnika na Open A i 13 omladinaca do 18 godina na Open B delu, sa teritorije gradova Timočke krajine, i Niša, Svrljiga,Pirota,Ćuprije i Paraćina.

Nagradni fond turnira 46 hiljada dinara otišao je u ruke šest najboljih igrača,Urošu Cvetanoviću,Dejan Branković, Marku Andriji Krstiću, Bojanu Todoroviću, Stefanu Mladenoviću, Stefanu Stojiljkoviću. Najboljima u seniorskoj kategoriji pripalo je 10 hiljada dinara za Vančević Velimira, Rastka Jovića, Nemanju Mihailovića,Davida Lukića.

Obezbeđene su i specijalne nagrade, od po 1500 dinara i to za najbolje plasiranog veterana (1962. godište i stariji)Nebojšu Klčenko iz Majdampeka , najbolje plasiranog ženskog igraća Anđelu Dimitijević iz Niša i Marka Minića najbolje plasiranog igrača sa teritorije Grada Zaječara.

Dodeljene su pehari, diplome i paketići za decu učesnike do 12 godina. Organizator I Memorijala „Dragan Mitić Mitke“ je Šahovski klub „Zaječar“ uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara i pokroviteljstvo Gradske uprave Zaječar.

Za sve koji žele da vide kako je bilo na I memorijalnom turniru DRAGAN MITIĆ MITKE – Više na linku

https://www.youtube.com/watch?v=Rliia3bC1-s

 

 

Dodaj komentar