Društvo

Kalčević – nazivan sam huliganom i maloumnikom; Održan glavni pretres u suđenju gradonačelniku Zaječara za uvredu

U Osnovnom sudu u Zaječaru održan je glavni pretres suđenja po predmetu tužbe advokata iz Zaječara Gorana Kalčevića, koji je gradonačelnika Zaječara, Boška Ničiča tužio zbog uvrede. Kako je Kalčević objasnio, Ničić ga je u objavi na svom fejsbuk profilu prozvao imenom i prezimenom i nazvao siledžijom, huliganom, maloumnikom i takozvanim advokatom, što je prema njegovim rečima izazvalo unutrašnji nemir, zabrinutost i ugroženost za njegovu i bezbednost njegove porodice.

Kako je Kalćević objasnio, Ničićeva objava bila je reakcija na događaj koji se odigrao u selu Veliki Krivelj kod Bora, kada je gradonačelik tog grada poliven vodom od strane jednog od učesnika skupa, a incident je bio i na ivici fizičkog sukoba.

„Pročitao sam tu objavu u kojoj sam prozvan imenom i prezimenom, a naglasio bih da sam ja jedini Goran Kalčević u Srbiji, tako da se napisano nedvosmisleno odnosilo na mene. Nazvan sam predsednikom takozvanog GRO Jeremićeve stranke,  siledžijom, huliganom, maloumnikom i takozvanim advokatom, što je kod mene izazvalo unutrašnji nemir, zabrinutost i ugroženost za sebe i svoju porodicu. Ceo kontekst objave za cilj očigledno je imao da se ponizim, uvredim i omalovažim i postavio bih pitanje u kakvom to društvu živimo kada osuđena lica mogu da vređaju ostale građane“, rekao je Kalćević.

On je od strane branioca upitan da li je doživeo bilo kakav fizički napad ili bilo kakav vid fizičkog ili verbalnog nasilja nakon ove objave, na šta je odgovorio odrično.

Kalčević je ipak istakao da ima pojedinaca iz Srpske napredne stranke, čije je Ničić visoki funkcioner, širom Srbije, a i u Zaječaru, koji se u nekim situacijama ponašaju bahato i spremni su na sve, pa se zbog toga osetio zabrinuto.

Na ovakve Kalčevićeve navode, Ničić je istakao da može slobodno da imenuje takve pojedince, da bi ih iz svog okruženja udaljio i naveo da je od kada je on gradonačelnik niko nije bilo koga u našem gradu napao, bilo vizički ili verbalno.

Kalčević je od strane odbrane upitan da li je na bilo koji način podstrekivao događaj u Velikom Krivelju, na šta je odgovorio da bi do sada već bio procesuiran za tako nešto i negirao ove navode.

Takođe, Kalčević je rekao da svaki vid nasilja osuđuje, nakon čega jue odbrana pokazala objavu Narodne stranke na fejsbuk profilu, gde se navodi da se pruža podrška i traži pravda za live koje je procesuirano u vezi tog događaja.

Kalčević je rekao da ne zna za ovu objavu i da su njegova saznanja da porodica procesuiranog lica već duži niz godina trpi neki vid nasilja i da je to jedino što zna o njemu, kao i da on nije član Narodne stranke.

Nastavak glavnog pretresa određen je za 19. oktobar, a povodom navoda Kalčeviča da je Ničić osuđivano lice biće zatražen i izvod iz kaznene evidencije za okrivljenog.

1 komentar

Dodaj komentar