fbpx

Održan 33. Božićni uspon na Rtanj (FOTO)

Preporuka:

Rukometašice poražene od Vojvodine na domaćem terenu

RK Zaječar 1949 doživeo je i drugi poraz u nastavku sezone. Posle poraza od lidera u Jagodini, od Zaječarki...

Odustalo se od natkrivanja bazena na Kraljevici tokom zime (FOTO)

Zatvoreni bazen na zaječarskoj Kraljevici ove zime ipak neće biti otvoren za posetioce, jer se prema rečima v.d. direktora...

24. zimski uspon na Trem

Planinarski klub Železničar iz Niša, organizuje republičku planinarsku akciju sa usponom na najviši vrh Suve planine –Trem (1810 mnv). Program...
- Reklama -

U subotu 14. januara u podnožiju planine Rtanj okupili su se planinari iz Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u želji da po 33. put pokore najviši vrh ove zagonetne planine.

uspon2

Iako su vremenski uslovi bili krajnje surovi, a udari vetra i niska oblačnost ostavljali su jako malo nade za uspešan uspon, 650 učesnika iz 70 društava krenulo je ka vrhu severnom i južnom stranom nešto posle 9 časova.

uspon3

Dubina snega kretala se između 25 i 40 centimetara, a mestimično je na stazi preovladavao led.

U toku uspona nije došlo do povređivanja, a doprinos tome imala je dobra organizacija vodičke službe uspona, kao i odlična raspoređenost i angažman timova Gorske službe spasavanja Srbije, koji su brojali ukupno 34 ljudi.

uspon4

O bezbednosti učesnika na stazi starao se i 35. član Gorske službe spasavanja – ljubimac učesnika uspona – spasilački pas Šiba, koja je širom regiona poznata po svojoj hrabrosti i veštinama.

uspon5

Iako je učešće na usponu najavilo više od 1000 učesnika, značajan broj je odustao od učešća u poslednjem trenutku, zbog najavljene ledene kiše i lošeg stanja na putevima.

uspon6

Organizatori su zadovoljni odazivom, a najsrećniji zbog činjenice da nije bilo povređenih.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: