Kultura

Odigrana monodrama “Zakasotina”2

FOTO: NPTKCK"Zoran Radmilović"Zaječar

Na maloj pozorišnoj sceni u Kotlujevcu sinoć je izvedena gostujuća predstava “Zakasotina” 2, po tekstu Miodraga Trajkovića Banjca, u kojoj igra leskovački glumac Dragan Boža Marjanović.

Predstava koja je monodramski prikaz nastavka doživljaja glavnog junaka Mileta Sultana oduševila je publiku i nasmejala je do suza. Komičnosti monodrame doprineo je južnjački dijalekt kao i duh glumca Bože Marjanovića.

Zakasotina je onaj koji je dospeo u veliku nevolju. “Zakasotina” 2 predstavlja monodramatični prikaz “stradanja” Mileta Sultana, čoveka koji je u svom selu bio poznat kao veliki “švaler”.

Foto: NPTKCK”Zoran Radmilović”

Dragan Marjanović Boža proslavio se predstavom “Ja, Aleksa”, koja na YouTube-u ima više miliona pregleda.

Dragan Marjanović, Boža, glumac iz Vranja, nekada radio voditelj, “čudni miks”, kako i sam kaže, svojom autentičnošću, originalnošću, talentom i upornošću, nastavlja da raduje pozorišnu publiku gde god se pojavi. Non stop u pokretu, u drugom gradu, publika na njegove predstave dolazi i po nekoliko puta. Dragan je i veliki ljubitelj fotografske umetnosti. Monodrame :”Zakasotina”, “Dr.Feler”, “Putovanje kroz gusto Granje”, “Roki” “Sam protiv Nato”, “Ja Aleksa” samo su neki naslovi predstava ovog umetnika.

Dodaj komentar