fbpx
Politika

ODBIJENO: Vladajuća većina SNS-SPS odbacila sve predloge opozicije da pojedine odluke uvrste u dnevni red

Po već ustaljenoj praksi, bez mnogo rasprave odbornici vladajuće većine na samom počeku 21. zasedanja skupštine grada Zaječara odbili su sve predloge opozicije da pojedine odluke uvrste u dnevni red.

Reč je o odlukama koje odbornici opozicije predlažu već nekoliko puta, ali bez uspeha.

Među takvim odlukama našla se i Odluka o ovlašćenju gradonačelnika Zaječara za raskid ugovora zaključenog između grada i Marijane Dabović iz Baošića.

Odbornik opozicije Miloš Stojadinović obrazložio je da je svestan da odbornici ovaj predlog neće uvrstiti u dnevni red.

” Gradonačelnik i načelnik Gradske uprave nisu govorili istinu kada je u pitanju teret na tom placu i mislim da je u interesu grada Zaječara da se to istera na čisac.

Već 13 godina taj plac stoji prazan i ništa se ne gradi na njemu a mi kao grad trpimo štetu jer ne možemo ništa sa njim da uradimo jer je na njemu upisan teret”, konstatovao je Stojadinović.

Ni predlog Odluke o osnivanju fonda za finansijsku pomoć porodicama dece i omladine obolele od teških bolesti nije uvršten u dnevni red.

” Evidentno je da se deci kome je pomoć potrebna bavimo,ali samo na dnevno-političkom nivou i prikupljamo poene.

Ali mislim da sa tim treba da se prestane.

Mi razmišljam o čak i o životinjama i psima lutalicama, dok nam deca ostaju u drugom planu.

Istorija vas neće dobro zapamtiti”, poručila je odbornica Dragana Rašić.

Na zasedanju nije razmatrana ni Odluka o proglašenju teritorije grada Zaječara za teritoriju bez proizvodnje, gajenja i prometa GMO i proizvoda od GMO.

Odbornik Miloš Stojadinivić podsetio je da su 134 opštine sa teritorije Srbije do sada usvojile pomenutu deklaraciju, a da su u Timočkoj krajini jedino Boljevac i Zaječar izostali.

Ni predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme nije naišao na razumevanje i usvajanje, kao ni predlog Odluke o načinu sprovođenja javne rasprave i uključivanju građana u postupak donošenja odluka, strateških dokumenata i drugih akata grada.

Odbornica Dragana Rašić istakla je da je ovom odlukom predviđeno da javna rasprava mora trajati minimum 15 dana , jer je reć o usvajanju najvažnijeg dokumenta grada.

1 komentar

  • doći će i njima KRAJ!rlo brzo.i na pevaljke i na skretničari i na taksisti i na-na ostalo djubre.i na predvodnika ovna.sram vas bilo podguzne muve.razmislite malo sta cete sutra kada izletite odatle?kako cete pogledati ljudimo u oči!jel vi ono najnovi je nazivate klizalište?i onu glupost ste platili koliko ste platilia ljudi vam se teturaju po ulici.dok vi zidate kucice za pse i hranite ih da bi ste se slikali.samo što ne legnete da im pokazete kako da udju.ne bi vas ni razlikovali.sram vas bilo.samo se nadam da ćete doći i vi u istu situaciju.od srca vam želim.a grad nikada prljaviji.važno je da se kupuju sijalčke,pevaljke,volovi,kola.SRAM VAS BILO!!!!

Dodaj komentar