fbpx
Društvo

Od Zaječara do Požarevca železnica umesto vozom putnike prevozi autobusom

Vozovi na relaciji Zaječar – Požarevac neće saobraćati do 31. maja zbog, kako je najavljeno u “Srbija vozu”, infrastrukturnih radova između železničkih stanica Kaona i Vlaole i stanica Bor Teretna i Rgotina. Tako je za putnike vozova na ovoj relaciji organizovan autobuski prevoz po ceni železničkog.

Od 10. maja 2019. putnici se sa železničkih stanica u Kaoni, Vlaolu, Boru i Rgotini do Zaječara ili Požarevca umesto vozom, prevoze autobusom. Na ovakav korak, kažu u “Srbija vozu” bili su primorani zbog infrastrukturnih radova između pomenutih železničkih stanica.

“Vozovi koji iz Zaječara za Požarevac polaze u 6:22h i 15:04 časova, kao i iz Požarevca za Zaječar u 6:15h i 15:08 časova neće saobraćati.

Do izmene saobraćaja vozova za prevoz putnika došlo je zbog rekonstrukcije pruge na ovoj deonici”, kažu u “Srbija vozu”.

Završetak radova i normalizacija saobraćaja očekuje se 31. maja, a do tada će za putnike na ovim relacijama umesto vozova biti organizovan autobuski prevoz po ceni železničke karte.

 

6 komentara

 • ?… ???..Zajecarcima NEKO NA LOKALU NIJE OBJASNIO NI BLISKU PROSLOST…. NI SADASNJOST…. NI BLISKU BUDUCNOST….Rekonstrukcija ove pruge ,koja je bila na Z ANICNOM DRZAVNIM SPISKU spisku za UKIDANJE ..pa su se NEKI I NEKO ZESTOKO BORILI ..I POLOMILI ,,ZUBE,, NEKIM PIRANAMA U BG ..pa se umesto ukidanja ova pruga SADA rekonstruise…??? u
  Uz BUDUCE POVEZIVANJE SA ZELEZNICKIM MREZAMA BUGARSKE I RUMUNIJE (SAMO OKO 7 KILOMETARA TE NOVE PRUGE JE NA TERITORIJI SRBIJE)…predstavlja ZELEZNICKI ASPEKT ,,MULTIMODALNOG SAOBRA CAJ OG KORIDORA -ISTOK(CDNOMORSKOG KORIDOORA),, …Koji SPAJA citavu EVROPU od Atlanskih obala do obala Crnog mora
  ( luke Varna i Burgas u Bugarskoj i luke Konstanca u Rumuniji) ISTO kao i DRUMSKI ASPEKT ovog ISTOG saobracajnog koridora.. AUTOPUT ..Ciji NOVI Krak B iz pravca Beograd-Pozarevac-Kucevo -Majdanpek-Bor-Nikolicevo …PROLAZI UZ SAM ZAJECAR..i ide dalje preko Vrske Cuke…do Crnog mora i Varne i Burgasa…??? A TRECI aspekt ovog ISTOG saobracajnog koridora je VODNI(RECNI).. REKA DUNAV…Sa novim modernim lukama,robnim i intermodalni
  centrima i ,kontejnerskim terminalima u Timockoj krajini…??? Zato sto imo ima ova TRI SAOBRACAJNA ASLEKTA (PLUS INTERMODALNI)…ovo je MULTIMODALNI TRANSEVROPSKI SAOBRA AJNI KORIDOR…I poznati ,,koridor zivota ,, citavog ovog demografski,ekonomski, socijalno… OPUSTELOG regiona Istocne Srbije…??? Ali KO ZAJECARCE DRZI U POTPUNOM MRAKU…???
  Kao i LOKALNE I REGIONALNE -MEDIJE…???? Pa skoro NISTA o ovome ne znaju..??? Pa ni TO da su ,TOTALNOM NEINFOFMISANOSCU, u Zajecarskoj Skupstini, vec vise od GODINU DANA…zajecarski odbornici (demokratski izabrani predstavnici Zajecaraca) ..BLOKIRANI DA DONESU SKUPSTINSKU ODLUKU O PODRSCI SVOM SOPSTVENOM KORIDORU…???? Kao sto su to vec ODAVNO,odavno URADILI odbornici Skupstina u Boru,Majdanpeku,Negotinu,Kladovu,Zagubici,Kucevu,Petrovcu na Mlavi,Velikom Gradistu….??? KO to DRZI tako DUGO u potpunom MRAKU i Zajecarce i ZA–odbornike i ZA-medije….???….A da li je ovo sve stopostotna 100%)ISTINA …Zajecarci mogu da za 5 sekundi provere u Gradskoj upravi ZA ,u Regionalnoj Privrednoj komori u ZA ,u ZA-Okrugu,Za Agenciji za razvoj _RARIS u ZA..i SVIM prethodno nabrojani m gradivima i opstinama……kao i u BG…?? A to .. KO se borio da se OVA pruga NE UKINE..npa se umessto da je ukinuta sada REKONSTRUISE…za TO Zajecarci pravac u sekciju JP Zelezniica Srbije u Zajecaru..
  ili u centralu JP Zeleznica Srbije u BG….Sta b Zajecarci misle ..? ??…?Da se to desilo samo od sebe..??? Tako sto je neko gundjao uz 5 pivo sebi u bradu u kafani…ili da su lokalne ZA age i begovi i ,,mocnici,, odjednom odlucno i zestoko poleteli za BG ..da to saseku…Alo …gde bre zive ti sto tako misle?? zivite…?? U tunelu bez struje ..???
  Proveravajte ovo….a ne samo ,,setate i nesetate,,…Jer i VLASTI I OPOZICIJE SU VAZNE ALI PROLAZNE..
  A TRANSEVROPSKI SAOBRACAJNI KORIDORI SU VECNI…??? Pozz.iz ?

 • ..Evo odma za Vas dve ZA-Legende . ????? …
  A inace Vas oba , visoko postovane Z- Legende, ste SVE OVO SVE VEC ZNALI….Pa…evo se Vama obojici mlogo izvinjavam na smetnji…??

 • ..al se ostalim 30 i kusur hiljada Zajecaraca..uopste ne izvinjavam..? Samo Vama dvojici ZA Legendi…?

Dodaj komentar