Društvo

Od upale pluća preminulo petoro pacijenata u Zdravstvenom centru Zaječar , od danas zabranjene posete

foto: tvbest.rs

Zbog epidemije gripa od danas su zabranjene posete na svim odeljenjima zaječarske bolnice. U protekle tri nedelje u zaječarskoj bolnici preminulo je petoro pacijenata zbog teške upale pluća, a analize su pokazali da su svi bili zaraženi virusom tipa A. Istovremeno je jedna pacijentkinja (42) zaražena ovim gripom, i sa teškom upalom pluća, prebačena na infektivnu kliniku u Nišu i njeno stanje je stabilno.

“Preminuli pacijenati imali su dodatno oboljenje koje je doprinelo smrtnom ishodu. Treba napomenuti i da niko od njih nije bio vakcinisan protiv gripa”, rekao je dr Jovan Stevanović, direktor zaječarske bolnice.

Od posledica gripa, odnosno teške upale pluća, preminula je jedna žena (62), i dvojica muškaraca od kojih je jedan bio star 60 godina, a drugi je imao 43 godine.

Urađena je obdukcija tela pacijenta rođenog 1971. godine i utvrđeno je da je smrt nastupila zbog teške upale pluća. Obdukcija je pokazala i da je on imao veliko oštećenje jetre. Trenutno u zaječarskom Zdravstvenom centru, nema pacijenata obolelih od gripa a da su u kritičnom stanju.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar