Društvo

Obradović i Kostić nastavili štrajk glađu

foto: facebook.com/printscreen
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Lider Dveri Boško Obradović i poslanik Ivan Kostić nastavili su štrajk glađu isred Skupštine Srbije. Obradović je naveo da ostaje pri zahtevima da se prekine izborni proces te da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

Obradović je danas na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije rekao da je spreman da da izjavu u vezi s incidentom s poslanikom Marijanom Rističevićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

„Ne pozivam se na poslanički imunitet“, naveo je i dodao da isto tako traži da tužilaštvo i policija procesuiraju sve odgovorne za afere visoke korupcije i kriminala u vrhu vlasti, od Savamale, slučaja helikopter, do Jovanjice i Krušika, ubistva Olivera Ivanovića…

Odgovarajući na pitanje o krivičnoj prijavi koju je MUP podneo protiv njega i još tri osobe zbog incidenata ispred Skupštine Srbije, Obradović je rekao da zasad niko iz policije i tužilaštva nije tražio njegovu izjavu.

„Ali čujem, nemam još potvrde, da policija polako kontaktira ostalu trojicu koji su navedeni kao učesnici nekakvog incidenta. Videli smo da Marijana Rističevića niko nije dotakao, on je bio uzrok incidenta provocirajući okupljene“, tvrdi Obradović.

On je nešto ranije za Televiziju N1 izjavio da „na neki način nastavlja i štrajk Aleksandra Martinovića pošto je on odustao“.

„Preuzeću ideju i obavezu da tražim od tužilaštva i MUP-a da procesuiraju sve odgovorne u svim aferama visoke korupcije i kriminala u vrhu vlasti o kojima se godinama ćuti – od Savamale, slučaja helikopter, do Jovanjice i Krušika“, rekao je Obradović.

On je upitao „kako je moguće da tužilaštvo i policija reaguju na pritisak izvršne vlasti, a ćute na dokazane slučajeve kriminala i korupcije“.

Obradović, koji štrajkuje četvrti dan rekao je da se oseća dobro. Njemu se u štrajku juče pridružio još jedan poslanik pokreta Dveri, Ivan Kostić.

Podsetimo, u nedelju je četvoro poslanika stupilo u štrajk glađu. Prvo poslanik Miladin Ševarlić koji je štrajk glađu počeo zbog nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Nakon njega to je učinio lider Dveri, da bi potom ispred to učinili i poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Prvi je i počeo, ali prvi od štrajka odustao Miladin Ševarlić koji je saopštio da to čini jer je on, kako kaže,  kao „idejni tvorac te ideje praktično medijski ugušen“.

Na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića štrajk glađu je prekinula i Sandra Božić, dok je Martinović od toga odustao juče, nakon podnošenja prijave protiv Boška Obradovića.

izvor: insajder.net

Dodaj komentar