Društvo

Oblačno sa kišom u Zaječaru, oko 23°C

U celoj zemlji biće oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz manji pad temperature. Vetar umeren i jak, severozapadni, a u Vojvodini, Negotinskoj krajini, Pomoravlju i u planinskim predelima povremeno sa udarima olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 10°C do 18°C, najviša od 23°C do 26°C.

U Zaječaru oblačno, povremeno sa kišom. Vetar umeren do jak, zapadni. Najniža temperatura 12°C, a najviša dnevna temperatura oko 23°C. 

U ponedeljak i utorak u zemlji promenljivo oblačno i sveže s dnevnom temperaturom malo ispod i oko proseka. Kratkotrajna kiša i pljuskovi ponegde na istoku i u brdsko-planinskim predelima. Zatim pretežno sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za nedelju 13. jun 2021.

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na osobe sa kardio i cerebrovaskularnim tegobama, a svim hroničnim bolesnicima savetuje se pridržavanje propisane terapije i smanjenje fizičkih aktivnosti. Glavobolјa i bolovi u kostima i zglobovima moguće su meteoropatske reakcije.

AMSS: Klizav kolovoz

Jutros pada slaba ili umerena kiša pa se vozačima savetuje oprez zbog klizavih kolovoza. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, nedelja po pravilu, u jutarnjim časovima donosi slabiji intenzitet saobraćaja, dok se već popodne očekuje veći broj vozila na našim putevima.

Kraj vikenda obeležiće otežani i zahtevniji uslovi vožnje sa mestimično mokrim kolovzima i povremeno jačim pljuskovima, mogućom maglom i sumaglicom karakteristilčnom na putevima pored reka u kotlinama i preko planinskih prevoja. Vožnja će biti zahtevnija, zato treba voziti sporije, uz poštovanje ograničenja u brzini, ali i svih ostalih saobraćajnih propisa. Posebno treba obratiti pažnju na deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj izmenjen, savetuje AMSS.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema čekanja za putnička i teretna vozila.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar