fbpx
Izdvajamo Politika Srbija

Objavljena imena ministara u novoj Vladi RS

ilustracija/pixabay.com

Nova Vlada imaće 21 ministarstvo, uključujući i tri nova – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu.

Mandatarka za sastav Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je da će ministar spoljnih poslova biti Nikola Selaković, unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i odbrane Nebojša Stefanović.

Na čelu novog ministarstva za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog biće Gordana Čomić, na čelu ministarstva za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović, a ministar za brigu o selu biće Milan Krkobabić, prenosi danas.rs.

Ministarstvo kulture i informisanja vodiće Maja Gojković, ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija vodiće Tatjana Matić, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović, finansija Siniša Mali i privrede Anđelka Atanasković, dok će na čelu ministarstva poljoprivrede biti Branislav Nedimović, a energetike i rudarstva Zorana Mihajlović.

Zaštitu životne sredine vodiće Irena Vujović, na čelu ministarstva pravde biće Maja Popović, resor državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministarstvo za evropske integracije Jadranka Joksimović, zdravlja Zlatibor Lončar, omladine i sporta Vanja Udovičić, dok će prosveta pripasti Socijalističkoj partiji Srbije.

Nova Vlada imaće 21 ministarstvo, uključujući i tri nova – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, za brigu o porodici i demografiju i za brigu o selu.

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana nova Vlada, prema ranijim najavama, trebalo bi da bude održana u sredu, 28. oktobra.

Paralmentarni izbori održani su 21. juna, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić mandat za sastavljanje nove vlade poverio je aktuelnoj premijerki Ani Brnabić 5. oktobra.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar