fbpx
Društvo

Obeležen Dan grada Zaječara – Uručena godišnja priznanja (VIDEO) (FOTO)

Zaječar danas obeležava Dan grada 7. septembar. Tog dana Zaječar je oslobođen u II Svetskom ratu.

Povodom 7. Sеptеmbra, Dana grada, dеlеgacijе grada Zajеčara, Vojskе Srbijе, Policijskе upravе, SUBNOR-a, Udružеnja vojnih pеnzionеra, Udružеnja ratnih vojnih invalida i Udružеnja vojnih starеšina, danas su položili vеncе na spomеn obеlеžja svim palim borcima koji su kroz istoriju stradali za slobodu grada i otadžbinе. O tome možete pročitati ovde.

dan-grada-polaganje-venaca-03

Program obeležavanja Dana grada nastavljen je u zaječarskom pozorištu, gde je priredjena svečana akademija na kojoj su uručena najviša godišnja priznanja grada.

Odbornici Skupštine grada Zaječara odlučili su da Godišnje nagrade grada Zaječara za 2016. godinu dobiju dr Petar Paunović i MZ Rgotina, a Povelje učenici: Glorija Paunković, Nađa Stamenković, Marina Jovanović, Mihajlo Grbić, Anđela Bešir, Petar Vasiljević i Mateja Vrška.

dan-grada-svecana-akademije-18

Svečanoj akademiji su pored gradonačelnika, predsednika Skupštine grada, načelnika Zaječarskog upravnog okruga, brojnih Zaječaraca, zvanica iz kulturnog, privrednog i javnog života grada i timočkog sveštenstva, prisustvovali i: ambasador Indonezije u Srbiji, predstavnici opština Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Negotin, Bor, Paraćin, Jagodina i Perkovac, kao i pripadnici vojske i policije.

dan-grada-svecana-akademije-01

Kamerni hor Lavirint iz Zaječara, pod dirigentskom palicom Željke Aleksić, otvorio je svečanu akadamiju u sali pozorišta.

dan-grada-svecana-akademije-03

Stefan Zankov,predsednik Skupštine grada Zaječara, se prvi obratio, i prezentovao šta je urađeno u proteklih 8 meseci.

dan-grada-svecana-akademije-04

 “Počeli smo pre osam meseci da postavljamo stvari na svoje mesto, razumno jedno po jedno, za opšti, a ne pojedinačni interes. Jedino takve odluke donosimo i gradske resurse koristimo isključivo u korist naših gradjana”, istakao je Zankov.

Nakon Stefana Zankova, prisutnima se obratio gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, koji se zahvalio svima na podršci.

dan-grada-svecana-akademije-05

“Zahvaljujem se svima na saradnji i podršci. Da bi Zaječar nastavio da se razvija, potreban je zajednički napor svih nas. Možda se nećemo politički složiti, imaćemo različita mišljenja o pravcima razvoja i prioritetima o realizaciji projekata, ali svima nama interes mora biti razvoj grada i podizanje kvaliteta života svih stanovnika grada. Na tom putu svi moramo dati pun doprinos, a lične i političke interese moramo podrediti interesima Zaječara”, rekao je Ognjenović.

U ime nagradjenih, prisutnima se obratio Prim. dr sci med. Petar Paunović, dobitnik Godišnje nagrade grada Zaječara za 2016. godinu za postignute rezultate u oblasti zdravstvene zaštite.

petar paunović

“Mogu da kažem da je lekovito i zdravotvorno učestvovati na ovakvim svečanostima. Povod za današnju svečanost je najznačajniji datum u istoriji našeg grada, odnosno Dan oslobodjenja grada Zaječara. Učestvovanje na ovakvim svečanostima u vama mogu da probude osećanje pripadnosti i zajedništva, da ono što radimo radimo složno i uz podršku drugih u zajednici u kojoj živimo. Zajedništvo i sloga su socijalni kapital poput novca, a možda i bolje od novca mogu da unaprede zajednicu”, istakao je dr Paunović.

Dečiji karneval i maskenbal počinju od 18h, a okviru obeležavanja Dana grada, na gradskom trgu, nastupiće Zlatni prsti i Željko Vasić.

Dodaj komentar