fbpx
Društvo

OBEĆANO – ZABORAVLJENO: NAJAVLJEN JOŠ JEDAN PROJEKAT!!! Zaječarska O.Š. “Hajduk Veljko” 2019. godine dobija zatvoreni bazen!

ilustracija

Ruinirana sportska hala u Kotlujevcu i zaječarska osnovna škola „Hajduk Veljko“ biće u potpunosti renovirane i rekonstruisane u toku sledeće godine, saopštio je 23. novembra 2017. godine na konferenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Tada je istakao i da je Vlada Srbije još 22. septembra 2017. godine donela Zaključak o prihvatanju Izveštaja radne grupe za obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, koji obuhvata i rekonstrukciju Osnovne škole „Hajduk Veljko“ i završetak Sportske hale u Kotlujevcu.

Ujedno je najavio i da je neophodno izgraditi i protiv-požarni put od kafane „Beba“ prema sportskoj hali i da će samo za te radove biti izdvojeno blizu 40 miliona dinara.

foto: Vuksan Cerović

I dan po dan, dođosmo mi i do kraja 2018. godine, a od rekonstrukcije sportske hale u Kotlujevcu ni traga.

Učenici osnovne škole “Hajduk Veljko” u Zaječaru i dalje nemaju gde da pohađaju časove fizičkog, jer su im uništeni sportski tereni, zbog izgradnje sada već napuštene i zaboravljene sportske hale.

Ali im zato sada gradski čelnici OBEĆAVAJU IZGRADNJU ZATVORENOG BAZENA U O.Š. “HAJDUK VELJKO”, jer kad već nemaju gde da trče, daj bar da plivaju!

I cela ta zamisao počeće da se realizuje tek 2019. godine, a samo projektna dokumentacija za najavljeni bazen građane Zaječara će koštati blizu 6.000.000 dinara!

Nego samo da podsetimo… budžetom za 2018. godinu isplanirano je mnogo.

Samo za izradu projektne dokumentacije bačeni su milioni dinara građana Zaječara, i na tome se stalo!

Od silnih najavljenih projekata nismo videli ništa!

Nema ni MUZEJA ROKA, NI KOMPLEKSA VAŠARIŠTA, NI JAVNE GARAŽE SA HALOM SIREVA, NI PARKINGA ZA TERENTNA VOZILA, NI KARTING STAZE, NI POLIGONA ZA OBUKU,NI KAMPA NA KRALJEVICI.
NEMA PARA NI ZA  UREĐENJE NEKATEGORISANIH PUTEVA I OTRESIŠTA U OVOJ GODINI, NEMA NOVCA NI ZA MOST U KOTLUJEVCU I IZGRADNJU PRILAZNIH SAOBRAĆAJNICA, 
PA NI ZA UREĐENJE NOVOG GROBLJA.

Ali zato ima para za nova obećanja, poput bazena za O.Š. “Hajduk Veljko”.

Doduše, o ovome tek treba da odluče gradski odbornici na 18. zasedanju Skupštine grada koje je zakazano za sredu, 25. jul.

Inače trećim dopunskim budžetom za 2018. godinu u okviru programa za Osnovno obrazovanje i vaspitanje planirane su još neke izmene.

  • Na osnovu ugovora sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i grada Zaječara otvorena je aproprijacija 511 – zgrade i građevinski objekti koja se odnosi na sanaciju O.Š. “Ljubica Radosavljević Nada”, a na osnovu pomenute aproprijacije transfer od novoa drugih vlasti u iznosi od blizu 29.000.000 dinara biće utrošen na obračunati PDV.

radiomagnum.rs

Za razliku od ove škole, gradske vlasti odlučile su da ODUSTANU od rekonstrukcije O.Š. “Jovan Jovanović Zmaj”, odnosno od objekta koji se nalazi u selu Dubočane, te će rebalanssom ovogodišnji budžet biti umanjen za iznos od 5.000.000, koliko je ova investicija trebalo da košta.

A pomenuti projekat će prema najavama biti urađen sledeće godine.

1 komentar

  • a bre…će bude.!!!! kad je boško slagao???vi mu ne verujete???ma daj…pa pogledajte kakvu je elitu okupio oko sebe????…će bude!!!!

Dodaj komentar