fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo PR tekstovi

Novo u Centru Radenković – Spa and massage program

Novo u Centru Radenković! Od sada pored kiropraktike i “Radenković spa and massage”

Na usluzi vam je licencirana terapeutkinja sa višegodisnjem iskustvom u inostranstvu! – Svoj termin mozete zakazati na 069 602 442.

Relax masaža

Relax masaža je blaga, prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića.

Sportska masaža

Sportska masaža je vrsta masaže u kojoj se upotrebljavaju specijalni zahvati koji imaju za cilj bržu i potpuniju pripremu sportiste za treninge, intenziviranje i produžavanje vremena samog treninga i povećanja sportske moći. Masaža omogućava i brže i potpunije odstranjivanje svih nepoželjnih ili štetnih posledica zbog pojačane fizičke aktivnosti. Masaža je indikovana kao neophodna kod svih sportova i svih sportista. Zato je potrebno u svim programima za treniranje pojedinih sportista ili grupa, racionalno i kontinuirano primeniti i upotrebu masaže.

Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža toplim vulkanskim kamenjem podrazumeva zagrevanje kamenja u vodi na temperature od 45 stepeni, jer ono dugo drži toplotu i postepeno je otpušta. Pošto je nastalo hlađenjem lave, ovo kamenje nosi snažan zapis elektromagnetnog potencijala Zemlje, pa se preporučuje i kao dobra energoterapija, za čišćenje organizma i balansiranje kretanja energije. Ova masaža opušta napete mišiće, širi krvne sudove, poboljšava cirkulaciju i oksigenaciju tkiva, i ima vrlo izražen antistres efekat na ceo organizam, pa i na rad unutrašnjih organa, a posebno produbljuje disanje.

Indijska masaža stara preko 5 miliona godina (indijska medicina – verovanje u prirodu i prirodne lekove)

Masaža celog tela ( Abhyangam ) u kojoj se koristi eladi ulje.. Tokom tretmana ulje je vruće. Eladi potpomaže eksfolijaciju mrtvih ćelija sa koze, osvežava i energetizuje kozu. Može da se koristi u kombinaciji sa mlekom, jogurtom ili vodom..

Veština ayurvedskog praktičara je da prilagodi terapiju konkretnom pacijentu kao jedinstvenoj celini. Zato se ajurvedske masaze razlikuju od ostalih i za svakog pacijenta se određuju posebno.
Ayurveda se primenjuje za opuštanje uma, mišića i poboljšanje cirkulacije.

SHIRODHARA

„Shiro“ znači glavu a „dhara“ znači kontinuirani mlaz bilo kakve tecnosti. To je masaza u kojoj se apliciraju dredjena herbalna ulja, mleko sa lekovitim biljkama u trajanju od 40 min u vremenskom periodu od 7 dana do 14. Ova terapija je izuzetna za stimulaciju epifize.

UDVARTHANAM

Masaža za gojaznost i celulit. U trajanju od 45 minuta primenjuje se dini prah od lekovitoh bilja koji se aplicira po celom telu.

Refleksologija

Na stopalima se nalaze refleksne tačke svih organa i delova tela, desno stopalo je ogledalo desne strane tela, a levo stopalo leve strane.

Iskusni terapeut nanošenjem pritiska na precizno određenu tačku na stopalu dobija podatke o stanju odgovarajućeg organa – da li je mesto osetljivo na pritisak, kakva je tekstura kože, da li se mogu otkriti manje grudvice, ili je refleksna tačka “oslabljena” .

Limfna drenaža

Limfna drenaža je jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova.

Shiatsu tačke

Shiatsu je Japanska metoda masaže, koja ima izvore u tradicionalnoj kineskoj masaži akupunkturi. Ova masaža polazi od pritiska na telo palčevima ali se kasnije koriste i laktovi, šake, stopala, kolena.

Dodaj komentar