Sport

Novi uspesi zaječarskih karatista na takmičenju u Boru

Foto: facebook.com

Na 6. Makato kupu održanom u Boru, Gradski karate klub “Zaječar” zauzeo je prvo, a Karate klub “Lavlje srce” treće mesto. Karate klub “Musaši” iz Knjaževca drugoplasiran je na ovom takmičenju. Ukupno je učestvovalo 11 klubova, a organizator takmičenja je KK “Sureido” iz Bora. Učešće je uzelo 145 karatista, koji su se takmičili u preko 160 kategorija.

Učestvovali su karate klubovi: “Crvena Zvezda” Beograd, “Reikon” Kraljevo, “Timok” Zaječar, “Panteri” Žagubica, “Zatoiči” Zaječar, “Ki” Niš, “Pukovac” iz Pukovca, “Musaši” Knjaževac, GKK “Zaječar”, “Lavlje Srce” Zaječar i domaćini.

Foto: facebook.com

Kao najmasovijem klubu na ovom turniru pehar je dodeljen Gradskom karate klubu „Zaječar“, a klub je proglašen i za najuspešniji klub u generalnom plasmanu klubova, osvojivši 26 medalja.

Karatista tog kluba, Petar Zarić, proglašen je za najmlađeg učesnika turnira, i njemu je takođe, zasluženo pripao pehar.Karatisti kluba “Lavlje srce” na ovom takmičenju osvojili su 12 medalja, od toga pet zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih odličja.

Foto: facebook.com

Najuspešniji takmičar ovog kluba bio je Nikola Petrović sa osvojena dva zlata. Takmičare očekuju nove borbe na Međunarodnom karate turniru „Kraljevački pobednik”, u Kraljevu, 10. marta. Učesnici ovog takmičenja se zahvaljuju svim klubovima, takmičarima i trenerima, koji su uzeli učešće na “Makoto Kupu 2019”.

Kako ističu, posebnu zahvalnost duguju roditeljima, članovima i prijateljima kluba koji su pomogli realizaciju takmičenja.

Dodaj komentar