Politika

NOVI SKANDAL U GRADSKOJ UPRAVI! Umalo tuča na sednici Gradskog veća!

aca pjer i fira
Milivojević levo - Firović desno

Na nedavno održanoj sednici Gradskog veća umalo nije došlo do fizičkog obračuna dvojice većnika, Dušana Firovića i Aleksandra Milivojevića zvanog Aca Pjer! Srećom sve se završilo na verbalnom sukobu!

Verbalni sukob je nastao nakon podnošenja molbi nekoliko zaječarskih ugostitelja da im se umanje dažbine za letnje bašte. Na sednici koja je prethodila ovoj, takve zahteve uputili su vlasnici dva ugostiteljska objekta ali je na tom sastanku ta tačka skinuta sa dnevnog reda. Na novoj sednici stigao je veliki broj takvih zahteva od vlasnika ostalih kafića.

Nezadovoljan ovakvim razvojem situacije burno je reagovao gradski većnik Dušan Firović, koji je optužio Aleksandra Milivojevića da je organizovao vlasnike kafića koji imaju letnje bašte da podnesu zahtev za olakšice. Firović je optužio Milivojevića da kao gradski većnik radi direktno protiv interesa grada i da je takvo ponašanje nečuveno!

Dušan Firović - član Gradskog veća

Dušan Firović – član Gradskog veća

 

Palo je mnogo teških reči, Fira je optužio Acu Pjera da je reketaš, da je uzeo mito od kafedžija i da je za kratko vreme postao bahatiji čak i od Paje konobara“ – navodi naš izvor blizak vrhu vlasti.

Kako nezvanično saznajemo svađa dvojice većnika nastavljena je i posle sednice ali sve se srećom završilo samo na verbalnom sukobu!

Da podsetimo, za kratko vreme, ovo je samo jedna u nizu afera u kojoj je učesnik gradski većnik Aleksandar Milivojević. Međutim, kako saznajemo, veliku podršku ima direktno od Saše Mirkovića i niko mu ništa ne može, tako da ćemo još neko vreme morati da trpimo njegovo bahato ponašanje! Ni dan danas se ne zna gde je završilo 2,900,000.00 dinara koje je grad dao Milivojeviću za tehničku organizaciju Cecinog koncerta koji nikada nije održan!

8 komentara

  • Fira ima samo osnovnu skolu. Od toliko skolovanih ljudi u gradu clan gradskog veca sa osnovnom skolom. Propast. U biografiji na sajtu Gradske uprave pise da je Fira godinama preduzetnik. Da postoji vlast proverila bi odakle Firi cela ulica u centru grada sa onolikim zgradama. Da li je to posteno zaradio i da li je ovom drustvu i drzavi uredno placao porez. Bio je uz Boska, a onda presao uz Mirkovica. Preletac

  • Kako ovog gradskog vecnika nije sramota da ovako PROTEKCIONISTICKI razmislja. Treba da zna da su svi ravnopravni. On kao da nije zavrsio osnovnu skolu? Mozda i nije? Vratitega u skolu svoje kceri, koja je tamo direktor, da dobije diplomu po ubrzanom kursu, pa onda neka odmah sredi sa nacelnikom Skolske uprave da upise MEGATREND akademiju-univerzidet.

  • Prvi put vidim tog gospodina Firovica a i ovog Pjera…bas su onako produhovljeni likovi…strasno!Cesto sam se pitala koji je taj Fira i odakle bre sve te tolike pare?!Ovo Firino,ono Firino…otvorio Fira to i to…pa to i to…mene zanima bas taj posten nacin da se sve ,,to i to,,zaradi…i to jos sve za jedan zivot…To sto on ima stvaraju generacije…a on nekako to odjednom…valjda covek sposoban i vredan…il nosio gajbe i brao visnje pa steko?!O ovom ,,Mirkovicevom,, ne znam nista…o ,,njegovima,,ne bih ni da ista komentarisem…da je dobro nije,da ce biti, ne verujem!

  • Ovakvo ponašanje gradskog većnika Firovića, govori koliko čovek ima znanja i koliko vredi! Šta umišlja, jedan čovek koji leti od jedne do druge vladajuće vlasti, uz to hara i besni na svim nivoima koji mu dosezu, pa čak VODI i školu svoje ćerke, jer ona svoje nesposobnosti i nesigurnosti ,itekako iskazuje, ali tu je MOĆNI TATA, koji sve reši . Sramota za grad što ima takvog čoveka na mestu gde se nalazi! Napolje, ne sramite grad još više!

  • Fira je neozaobilazni clan svake vlasti. Bio je u vlasti Boska Nicica. U Grljanu u mesnoj kancelariji javno je izneo kako je Bosko Nicic sredio dom kulture i od Grljana napravio metropolu. Sasa Mirkovic gostujuci u Grljanu u vreme izborne kampanje javno je izneo da Fira treba da se protera u Prlitu odakle je dosao. Desava se preokret i Fira prelazi da bude uz Sasu Mirkovica i dobija da bude clan Gradskog veca.
    U resenju o imenovanju Dusana Firovica iz 2013. godine Sluzbeni list Grada Zajecara broj 29. od 29. avgusta 2013. godine na strani 69. pise da je imenovani preduzetnik (dostupno na sajtu http://www.zajecar.info). Sta se kriije iza zvanja preduzetnik i gde se zavrsava skola za preduzetnika ostaje da se vidi! Gradska uprava treba da pokaze fotokopiju diplome Dusana Firovica, gde je imenovani stekao zvanje preduzetnika, na osnovu kojeg su izdali resenja da bude clan Gradskog veca. Takva skola ne postoji!
    Plata Dusana Firovica kao vecnika je 83000,00 dinara.

  • samo pricate i smarate a kad se izlaizi naproteste nemavas tako da cutite bolje svi ste ppppp

Dodaj komentar