Društvo Izdvajamo Sport

Umesto hipodroma – novi fudbalski stadion u Zaječaru (FOTO)

Početak izgradnje novog fudbalskog stadiona na prostoru hipodroma u Zaječaru bio je glavna tema sastanka gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze. Stadion će, prema njihovim rečima biti izgrađen po najvišim standardima UEFA i imaće 8168 mesta. njegova izgradnja koštaće od 15 do 20 miliona evra, a zahvaljujući njemu u budućnosti bi sportski turizam Zaječaru, kako je najavljeno mogao da donese brojne benefite.

Na prostoru zaječarskog hipodroma narednih godina umesto livade naćiće se fudbalski stadion po Evropskim standardima.

Gradonačelnik Ničić najavio je da je izrada projekta gotova i da sad predstoji raspisivanje tendera za izvođača radova, koji bi trebalo da bude završen do septembra 2019. godine.

” Po završetku tendera, Kancelarija za javna ulaganja sa gradom Zaječarom izabraće izvođača radova koji je sposoban da jedan ovakav projekat realizuje.

Razvoj sportskog turizma je jako bitan za jednu sredinu kakav je Zaječar, jer ako imateu nekom gradu ovako velike fudbalske terene onda imate preduslove da gradite hotele gde će biti smešteni sportisti, da taj stadion iznajmljujete za utakmice i razne manifestacije i da od njega zaradite.

Ovo je, od strane države, bila prilika koja se ne propušta”, kazao je Ničić.

Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije istakao je da će izgradnja ovog stadiona biti od velikog značaja za čitav Timočki region.

” Na stadionu će biti organizovani događaji različitih reprezentativnih selekcija. Biće igrane i međunarodne utakmice, pa će možda tu igrati i reprezentacija Fudbalskog saveza Srbije.

S obzirom da se aerodrom u Nišu nalazi na manje od 100 kilometara od Zaječara, time se ispunjavaju uslovi UEFA i FIFA udaljenosti aerodroma od stadiona. Zato je moguće da na stadionu u Zaječaru u budućnosti utakmice igraju u fudbaleri A reprezentacije, posebno mlađe selekcije”, najavio je Kokeza.

Projekat za novi fudbalski stadion u Zaječaru izradila je kompanija “Kappa project”.

Po završetku radnog sastanka kome su prisustvovali i Novica Tončev, predsednik Fudbalskog saveza Istočne Srbije i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković, učesnici sastanka zajedno sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, obišli su i prostor zaječarskog hipodroma, gde će biti izgrađen novi fudbalski stadion po Evropskim standardima.

3 komentara

  • bežite iz grada lopovi i bezdušnici..što pre..nije vas sramota za onakav dom zdravlja,bolnicu a pravite stadione!ZA KOGA KRETENI!!ZA KOGA!!!! gde vam je omladina!!!samod apokradete pare što više!!i sta sada..KOKEZA-TONČEV-BOŠKO NIČIĆ!!!!na ta vam ovo liči? na sve osim na normalne ljude!!!NA SVE!!!DJUBRE BELOSVETSKO!!!!ovo je strašno zaječarci.i? dokle ćemo da trpimo djubre?????ogrezli u lopovluku i kriminalu!!!!

  • Da li jos neko primecuje da je potrebno pod HITNO zaustaviti beskrupulozni kriminal , propast i demoliranje grada u svakom smislu te reci ? Dragi zajecarci, nas sve manje ima ko i cime da leci. Nasu decu obrazuju kadrovi neadekvatnog, nedovoljnog i u nekim slucajevima, krajnje prizemnog obrazovanja.Plasim se da ce jednog dana umesto table ZAJECAR na ulazu u grad iz svih pravaca, biti postavljena tabla ZAJECAR NA PRODAJU jer ce se bas svi iseliti i pobeci ko zna gde.

  • a koji kreten dozvoljava gradnju na kraljevici??? da li je i dalje zaštićena?PARK ŠUMA KRALJEVICA!??!! ima li još nešto čime će se podivljali ničić poslužiti,uništiti i opljačkati!!!

Dodaj komentar