fbpx
Sport

Nove lopte za zaječarske đake

Đaci svih gradskih i seoskih osnovnih škola sa teritorije Zaječara, ali i svi srednjoškolci, učenici ŠOSO “Jelena Majstorović”, mališani Predškolske ustanove “Đulići” i ustanove “Oblutak” fudbal, košarku i odbojku igraće sa novim loptama. Ovi sportski rekviziti donacija su Sportskog saveza Srbije, a predstavnicima pojednih vaspitno obrazovnih ustanova lopte su uručene u prostorijama zaječarskog Sportskog saveza.

Kako je istakao Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za sport i rekreaciju, cilj grada je da se više ulaže u sport, ali i u infrastrukturu.

” Prilikom otvaranja ritejl parka već smo gradskim školama podelili lopte i malo rekvizita, a tada smo iz nekih neobjektivnih razloga mimoišli seoske škole, došlo je do nesporazuma i danas ispravljamu tu grešku.

Ovog leta smo imali dosta sportskih manifestacija, jer nam je cilj da se i ljudima na selu omogući da se bave sportom”, kaže Stanković.

Prema njegovim rečima i sportske terene i Halu sportova u Osnovnoj školi “Hajduk Veljko” nakon rekonstrukcije, osim dece moći će u popodnevnim satima da koriste i ostali sportsiti kako bi Sportska hala na Kraljevici bila rasterećena.

Igor Božinović sekretar Sportskog saveza Zaječar naglasio je da je sportske rekvizite dobilo 18 vaspitno obrazovanih ustanova.

“Podelićemo 54 lopte za košarku, odbojku i fudbal i svaka škola će dobiti po 3 lopte, znam da to nije mnogo, ali hvala Sportskom savezu Srbije na donaciji”, naglasio je Božinović.

Nakon dodele lopti održan je sastanak sa direktorima škola na kome je bilo reči o jesenjem krosu RTS-a, koji će biti održan 19. oktobra u Zaječaru.

Dodaj komentar