Politika

NOĆNA PATROLA! Zaječarski kafići rade punom parom

foto: ilustracija

Nekoliko dana u našem gradu traje nezapamćeno medijsko spinovanje o raznim taksi mafijama, kafedžijskim mafijama, bodigard mafijama koje su blisko povezane sa bivšim gradonačelnikom Ničićem i naravno sve sa ciljem da se sruši trenutna vlast koja je Zaječaru donela blagostanje.

I kao i svaka bajka i ova ima srećan kraj. Naš spasilac, trenutni predsednik Skupštine grada Zaječara ima rešenje! Doneće se odluka o skraćivanju rada noćnih klubova, razbićemo tu nevaljalu mafiju, pa makar nas to koštalo i političkih poena.

Portal ZaječarOnline, uvek će podržati borbu protiv svakog vida kriminala i svih nelegalnih radnji i zato smo odlučili da organizujemo noćnu patrolu u noći između petka i subote i lično se uverimo da li se poštuje odluka grada da noćni klubovi rade do 1 sat iza ponoći i da li se mafija u našem gradu smirila!

Ne želimo da zalazimo u to da li je odluka o skraćenju radnog vremena dobra ili ne, javnost je tu ionako podeljena, odluka ima i dobrih i loših strana, ali s obzirom da je trenutno važeće radno vreme do 1h želeli smo da istražimo da li se poštuje ili ne.

Čekalo nas je veliko razočarenje. U periodu od pola tri do tri sata ujutru obišli smo lokale i uverili se da u nekoliko njih muzika trešti, puno omladine unutra, atmosfera užarena a ispred lokala dosta mafijaških limuzina, raznih boja i modela ali svi sa natpisom „TAXI“.

Odbornik Dejan Todorović Todor

Odbornik Dejan Todorović Todor

Pokušali smo da od vlasnika lokala dobijemo objašnjenje kako to da rade i posle 1h, neki nisu hteli da razgovaraju, jedan nam je dobacio „Brate imam dozvolu iz opštine, ispeglao sam to sa Todorom“.

Kako nezvanično saznajemo iz krugova bliskih vlasnicima kafića i barova u posao sa obezbeđenjem lokala ušao je Dejan Todorović zvani Todor, inače odbornik Srpske napredne stranke i brat Saše Mirkovića. Lokali koji angažuju obezbeđenje koje im Todor „preporuči“ imaće mogućnost da rade cele noći i još neke povlastice.

 

Iz istih izvora saznajemo da se u zaštitu pojedinih kafića i barova uključio i jedan gradski većnik čiji identitet za sada nismo uspeli da utvrdimo.

Polako se razmotava klupko i i saznaju se pravi razlozi ograničavanja rada noćnih klubova, što je u totalnoj suprotnosti od onoga što je gospodin Mirković tvrdio da mu je previše stalo do Zaječarske dece.

Pozivamo sve nadležne inspekcije, organe i institucije da ispitaju ove navode, da provere preko kojih firmi su angažovani radnici obezbeđenja ako su uopšte i prijavljeni i kako to da pojedini kafići i barovi rade do duboko u noć i pored važeće odluke o ograničenju radnog vremena do 1h iza ponoći.

Uskoro javnosti prezentujemo još neke „poslovne poduhvate“ aktuelne gradske vlasti.

Dodaj komentar