fbpx
Društvo

Niz aktivnosti u okviru projekta “ Šetnjom protiv dijabetesa“

šetnjom protiv dijabetesa
foto: radiomagnum.rs

U okviru projekta Šetnjom protiv dijabetesa #150MinutaDoPobede ove nedelje predstoji realizacija više aktivnosti.

Na stazi zdravlja „Bastioni“ na Kraljevici u sredu, 7. oktobra biće postavljene motivacione table sa prigodnim edukativnim i motivacionom porukama, a biće postavljeno i „drvo tvrđava“ – putokaz na platou kod Sportske hale, koji će takođe imati zadatak da motiviše Zaječarce da saznaju nešto više o zaječarskim bastionima, ali i da prošetaju do ovih atraktivinih spomenika.

Treće javno predavanje biće održano u petak, 9. oktobra. Na ovom predavanju biće više reči o uticaju stresa na zdravlje i stresu kao uzročniku šećerne bolesti.

Druga zajednička šetnja, koja ujedno predstavlja i centralnu manifestaciju projekta zakazana je za nedelju, 11. oktobar.

Programom šetnje predviđeno je okupljanje na platou kod Sporske hale do 9 časova, nakon čega će uslediti svečano otvaranje manifestacije sa prigodnim kulturno-umetničkim programom u izvedbi KUD „Nikola Pašić“ iz Zaječara.

Šetnja će se odvijati na relaciji Sportska hala – Istočna tvrđava – Zapadna tvrđava – Magura – Feliks Romulijana.
Za sve učesnike šetnje obezbeđen je besplatan ručak na Romulijani, kao i prevoz do Zaječara.

Na lokalitetu Felix Romuliana KUD „Romulijana“ iz Gamzigrada prirediće prigodan program i prezentovati narodne igre iz ovog kraja.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar