Politika

Mirko Nikolić: Ne očekujemo lokalne izbore u Zaječaru

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

U velikoj sali u prostorijama Socijalističke partije Srbije, gradskog odbora Zaječar, održan je sastanak Gradskog i Izvršnog odbora, povodom upoznavanja sa odlukama Glavnog odbora SPS Srbije.

Na početku, prisutnim članovima obratio se Dr Mirko Nikolić, predsednik GO SPS-a Zaječar:

„Sastanak Glavnog odbora SPS Srbije je održan 8. decembra u Beogradu i tada su izabrani potpredsednici Socijalističke partije Srbije kao i Izvršni odbor GrO Zaječar. Zaječarski okrug je dobio i svog predstavnika u Izvršnom odboru i to je praktično nastavak post-kongresnih aktivnosti koje su bile prošlog decembra“, kazao je Nikolić.

Kako je istakao Dr Mirko Nikolić, godina koja je pred nama 2020 je godina izbora.

„Izbori će biti parlamentarni, a u nekim ostalim sredinama i pokrajinski, lokalni i ostali koji tek slede. Mi se pripripremamo za te izbore. Podeljeni su i konkretni zadaci na glavnom odboru, a to ću danas preneti članstvu i Mesnim odborima. Gradski odbor SPS-a Zaječar je uvek ostvarivao dobre rezultate. Na parlamentarnim izborima očekujemo da i ovog puta dobijemo poverenje građana i ostvarimo dobar procenat i bolji nego što je bio. Da ispunimo očekivanja kako Socijalističke partije Srbije tako i predsednika Ivice Dačića. Ono sa čime ćemo izaći pred birače su rezultati koje je Dačić ostvario obavljajući funkciju ministra inostranih poslova, kao i rezultate naših ministara u Vladi u pokrajini i u lokalnim samoupravama“.

Dr Nikolić je naglasio da u ovom trenutku ne očekuju lokalne izbore u Zaječaru.

„Redovni izbori su 2021.godine i do sada smo izlazili u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom. Ne očekujemo izbore pa nismo ni imali takva razmatranja, ali verovatno će ta koalicija ostati ili biti preslikana kao i na republičkom nivo“, zaključio je predsednik GO SPS-a Zaječar.

Nakon sastanka, za sve goste, prijatelje i saradnike Socijalističke partije priređen je Novogodišnji koktel.

Dodaj komentar