fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Zabava

Nije novac, a ni seks: Terapeuti otkrivaju najveći problem u vezi

foto: ladyone.info

PREDIZBORNI MARKETING

Britanski terapeuti za veze otkrili su za “Hafington post” koji je najveći izazov sa kojim se svakodnevno suočavaju u svojoj profesiji.

Uprkos tome što vi i vaš partner možda ne krijete obilje tajni poput gospodina i gospođe Smit, velika je verovatnoća da još uvek niste ustanovili kako da na pravi način razgovarate jedno s drugim.

Naime, problem broj jedan u vezama je definitivno – komunikacija.

“U to spada i kako se raspravljati sa partnerom, a da ne zapretite da ćete ga ostaviti, kao i svest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada nerviraju oduvek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnim. Ključ opstanka veze je deifnitivno efektivna komunikacija”, navodi psihoterapeut Laura Jang.

Nakon loše komunikacije sledi nedostatak zabave (zajedničko gledanje televizora se ne računa), nedostatak vremena za partnera, bezosećajnost/nezainteresovanost ili previše osećajnosti (ponekad je suviše teško ostvariti taj istančan balans), preterana zavisnost od partnera, kao i gubljenje osećaja sopstvenog čvrstogidentiteta – iako ste u vezi, morate upamtiti da ste vi i vaš partner pre svega dve zasebne ličnosti.

Dodaj komentar