Društvo Politika

„NIČIJI PUT KOJIM SE REĐE IDE“: Evo kako izgleda put od Salaša preko Brusnika za Tamnič, Rajac i Negotin…

Ovo je put od Salaša preko Brusnika za Tamnič i Negotin.

Ovaj „ničiji put“ koji vodi ka Rajcu nekada je bio u nadležnosti republike, a pre samo nekoliko godina republika ga je proglasila lokalnim. Kako spaja dva regiona, a tri opštine Zaječar, Bor i Negotin sramno je da već godinama propada i biva zaboravljen, jer o njemu niko ne brine.

„Ovde stvarno trebaju leteći automobili“, poručuju meštani.

Predsednik mesne zajednice Brusnik, povratnik iz Kanade kuca na sva vrata i niko, kako kaže, da mrdne prstom za njih i ovaj put.

„Ima nas koji se vraćamo, ima ljudi koji tu žive i muče se. Mogi bi došli, ali bez puta nema posla ni trgovine…ma nema života“, očajan je predsenik MZ.

Poslednji put meštana Brusnika setili su se u oktobru 2016. godine tokom izborne kampanje kada je u dužini od 630 metara nasipano 147 kubika rizle.

Potom je useledilo valjanje rizle i krpljenje rupa, a onda i obećanje da će do kraja 2016. put biti „doveden u red“. (Više o tome pisali smo OVDE)

I doveden je… pa evo kako danas izgleda…

Put koji namernike može odvesti do bugarske granice kako meštani navode oslikava stvarno stanje stvari „uređenosti“ na lokalu, ali i republici.

Ukoliko bi ponovo bio prekategorisan u regionalni pravac država bi mogla čak i da ga asfaltira i dovede ga u normalno stanje.

Tada bi meštani Brusnika, Tamniča, pa i Rajca imali bi bar put i bolje uslove za život. A s obzirom da ovaj pravac vodi do rajačkih pimnica, njegovim uređenjem poboljšali bi se i turistički kapaciteti našeg kraja.

Ovako on samo predstavlja „put kojim se ređe ide“, pa su mеštani nеgotinskih sеla Tamniča i Rajca primorani da do sedišta borskog regiona idu preko Negotina.

1 komentar

Dodaj komentar