fbpx

Ničić zbog pretnji saslušan u policiji , na potezu tužilaštvo

Preporuka:

Uz ključne kadrovske promene zaječarski radikali obeležili stranačku slavu (FOTO)

Zaječarski radikali već pune tri decenije proslavljaju stranačku slavu "Sveta tri jerarha". Ove godine učinili su to sa brojnim...

Takmičenje klavirista u zaječarskoj Muzičkoj školi: Prijavljivanje u toku!

Redovni i vanredni učenici osnovnih muzičkih škola iz Timočke krajine imaće priliku da iskažu svoje umeće na tradicionalnom takmičenju...

Knjaževčanin uhapšen zbog prevare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su B.M. (1977) iz Knjaževca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio...
- Reklama -

Zbog pretnje na Fejsbuku da će „gepekovati” Aleksandra Milivojevića, člana Gradskog veća Zaječara, bivši gradonačelnik Boško Ničić je preksinoć saslušan u zaječarskoj policiji.

– On se odazvao pozivu i dao izjavu povodom komentara na Fejsbuku. To će biti dostavljeno tužilaštvu koje će odlučiti o njegovoj sudbini – kratko su nam potvrdili u policiji.
Osim pretnje, Ničić je za Milivojevića napisao i da je „bolesna balava pi…ca”, zbog čega mu, kako saznajemo, preti privatna tužba.Ovo je siže najnovije epizode sukoba opozicije i vlasti koja se umesto u Skupštini već danima vodi na – ulicama grada.

Za dva i po meseca u organizaciji Pokreta „Živim za Krajinu – Boško Ničić” održano je šest protesta protiv vlasti. Na protestu, koji je imao naziv „Marš, bagro”, a sada „Branim Zaječar – tražim izbore”, zahtevaju se izbori u gradu, govori o neprimanju plata, mostu koji još nije izgrađen, a spaja centar sa naseljem Kotlujevac, uništenju budžeta…

Svakom protestu prethodi najava preko Fejsbuka gde Ničić poziva „kukavice da izađu na veliki narodni protest i oteraju neopevane budaletine”, uz deljenje letaka i automobil koji kruži gradom iz kojeg se preko razglasa pozivaju meštani da „odbrane Zaječar”.Ničić je aktivirao i internet stranicu ITV Valter gde se pušta muzika iz filma „Valter brani Sarajevo”, a na programu su Ničićeva TV gostovanja, ismevanje vlasti, snimci protesta… Broj prisutnih kreće se i do više hiljada, kako tvrde.

– Od prvog protesta do danas najviše okupljenih bilo je na poslednjem – oko 300 pristalica. Na prethodnim ih je bilo manje – rekao nam je načelnik PU Zaječar Goran Tomić.
Vlast je na poslednjoj sednici Gradskog veća odredila na kojim se mestima u centru grada mogu održavati protesni skupovi, kao i kauciju od 30.000 dinara.

Saša Mirković, koji kaže da ga „Valter” ne zanima, ipak je dao svoj komentar.
– Imam preča posla, jer pustoš od milijarde dinara koju je Ničić za sobom ostavio treba regulisati. Umesto što zastrašuje članove Gradskog veća pretnjama, Ničić uporno izbegava da se sretne sa odbornicima koji su ga svi do jednog napustili – kaže Mirković.
Što se protesta tiče, dodaje on, automobil iz kojeg megafonom poziva građane da „brane Zaječar” pripada njegovom kumu Miroslavu Stefanoviću koji je gradio sve nedovršene objekte u gradu.

Izvor: Blic ( Suzana Božinović)

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: