Politika

NIČIĆ demantovao da je dogovor postignut! ČIKARIĆ tvrdi – pregovori nisu ni počeli!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Informaciju da će posle četiri godine Boško Ničić, lider „Pokreta za Krajinu“, ponovo sredinom maja, sesti u fotelju gradonačelnika Zaječara, u kojoj je već bio od 2004. do 2013. godine – objavile su danas „Večernje Novosti“.

Prema njihovim informacijama, postignut je dogovor da vlast u Zaječaru preuzme koalicija Ničićevog „Pokreta za Krajinu“ i Srpske napredne stranke, koja će u lokalnom parlamentu, od 50 odbornika, imati više nego komotnu većinu – 36 predstavnika.

Kako „Novosti“ prenose, dogovor je da Ničić bude gradonačelnik, a da dr Ivan Čikarić, koji je bio kandidat za tu funkciju ispred SNS-a, bude izabran za predsednika Skupštine grada.

U opoziciji bi, uz koaliciju DS-LDP-SDS-Nova stranka, koja ima devet odbornika, bila i pet predstavnika Socijalističke partije Srbije.

Na kraju teksta se navodi da će nova koalicija zvanično biti obnarodovana sredinom maja, za kada je zakazana konstitutivna Skupšina grada Zaječara, a do tada će trajati pregovori o drugim kadrovskim rešenjima.

Međutim gore navedene tvrdnje lider „Pokreta za Krajinu“ Boško Ničić, u telefonskom razgovoru za portal „Zaječar online“ je demantovao, s obrazloženjem da su pregovori još u toku, a da će konačan dogovor biti poznat javnosti nakon zvaničnog sopštenja koje će lideri svih stranaka koje budu formirale vlast u Zaječaru uputiti svim medijima na teritoriji grada.

Navode o imenovanju dr Ivana Čikarića na mesto predsednika Skupštine grada Zaječara takođe smo proverili. Odgovor Čikarića bio je da se čeka zvaničan završetak izbornog procesa i nakon toga će tek uslediti pregovori o mogućim koalicijama….

Ali vođeni dobro poznatom izrekom „gde ima dima, ima i vatre“ ne možemo da u potpunosti isključimo mogućnost da lideri dveju partija koje su na lokalnim izborima u gradu osvojile najveći broj glasova mogu biti zaista imenovani na dve vodeće funkcije u gradu!

Uostalom, sredina maja je blizu, a i pregovori oko formiranja vlasti uskoro moraju biti privedeni kraju, kada će se konačno i znati da li su navodi iz ovog teksta tačni… ili će pregovori možda iznedriti drugačiji epilog!!!

Dodaj komentar