fbpx
Društvo

Nema novoobolelih, sutra odluka o održavanju letnjeg vašara

FOTO: zajecaronline.com

Na osnovu 73 novoobrađena uzorka, u poslednja 24 časa na teritoriji grada Zaječara nije registrovan nijedan novi slučaj zaražavanja virusom covid-19 pozitivnu osobu. Zbog sve povoljnije epidemiološke situacije, ŠVS sutra će održati sednicu na kojoj će biti razmatrano održavanje julskog vašara.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 27.011 uzoraka, a čekaju se rezultati za još 121 ranije testiranu osobu u gradu.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 5.367 građana Zaječara (2.745 ženskog i 2.622 muškog pola).

Od ovog broja, kod 5.347 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju, koje je ostalo jedino u covid sistemu, smešteno je troje obolelih ( 0 prijema i 0 otpusta).

Na kiseoničkoj potpori je jedan pacijent oboleo od covid-19 virusa.

Na Infektivnom odeljenju (covid sistem) , preostalo je još 47 slobodnih mesta, za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Sutra, 12.07.2021.god., zaseda ŠVS grada kako bi doneo odluku o eventualnom održavanju letnjeg vašara u Zaječaru (21-23.07.2021.godine).

Na Štabu će biti razmatrani uslovi koje moraju ispuniti zakupci prostora na “vašarištu” kako bi od JKP “Timok održavanja” mogli da dobiju ugovor o zakupu prostora kao i bezbedonosne mere koje moraju poštovati posetioci istog.

Jedan od verovatnih uslova za zakup prostora, koji će na štabu biti predložen, jeste da zakupac i sngažovani radnici, kod sebe, u svakom trenutku, moraju imati potvrdu o vakcinaciji protiv covid-19 infekcije ili potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR test ne stariji od 48 h.

Zakupci, i njihovi radnici, koji poslužuju hranu gostima vašara ili prodaju robu i karte na istom, moraju, bez obzira na sve gore navedeno, non stop nositi zaštitne maske i obezbediti, ispravna dezinfekciona sredstva.

Ukoliko odluka o održavanju bude pozitivna biće određeno konstantno dežurstvo komunalne milicije, sanitarne i ostalih inspekcijskih službi kao i dežurstvo policijskih patrola, a sve u cilju sprečavanja ponašanja koje može dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije u našem gradu.

Dodaj komentar