Sport

Nekadašnje šampionke Srbije vraćaju se u elitni rang! I rukometaši ovu sezonu odigrali bez poraza!

FOTO: A. N. Petković/Sportski žurnal

23 : 23 rezultat je revijalnog rukometnog meča između šampiona i reprezentacije druge lige Istok. Rukometaši Zaječara odigrali su na Kraljevici revijalnu utakmicu protiv reprezentacije druge lige Istok.

Utakmica je završena rezultatom 23 : 23, a trener Zaječaraca Jugoslav Petrović, koji je tokom cele sezone uspešno predvodio ovu mladu ekipu, kaže da je uslov za osvajanje šampionske titule, bez ijednog poraza, bio naporan rad.

“ Cilj večerašnje utakmice, koja je bila revijalnog karaktera, bio je da se promoviše šampion druge lige Istok. Igrali smo protiv reprezentacije lige i želim da se zahvalim tim momcima na fer i korektnoj igri.

U suštini, ovo je slavljenička utakmica i mislim da smo pokazali da smo naporno radili ove sezone i da nismo slučajno tu gde jesmo.

Osvojili smo ovu šampionsku titulu bez jednog poraza, što dosta govori o ovoj ekipi. Ekipa je mlada, sada nam predstoji tokom leta pauza od mesec dana gde ćemo zajedno sa Upravom kluba dogovoriti šta ćemo raditi sledeće sezone.

Da li ćemo probati da vratimo sve naše igrače koji su u drugim klubovima i već možda sledeće godine da i muška ekipa bude u Super B ligi“, rekao je Petrović.

Na poluvremenu je publika dugotrajnim aplauzom pozdravila i žensku ekipu RK „Zaječar 1949“, koja je izborila ulazak u Super A ligu Srbije.

zajecar.info

Pre početka revijalne utakmice, zaječarskim rukometašima medalje i šampionski pehar uručili su zamenik gradonačelnika Marina Milić i pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković.

Izvor vesti: zajecar.info

Dodaj komentar