Sport

Nedelja školskog sporta obeležena uspesima zaječarskih ekipa!

Velika nedelja školskog sporta, obeležena je uspesima zaječarskih ekipa u košarci, basketu 3×3, streljaštvu i atletici.

Muška ekipa Tehničke škole iz Zaječara osvojila je prvo mesto na okružnom takmičenju u Boljevcu u košarci i obezbedila plasman na međuokružno takmičenje. Isti uspeh ostvarili su i učenici Ekonomsko-trgovinske škole, koji su bili najbolji u okrugu u basketu 3×3.

Osnovna škola „Đura Jakšić“ iz Zaječara bila je najuspešnija na gradskom i okružnom takmičenju u streljaštvu u muškoj i ženskoj konkurenciji i takođe se plasirala na međuokružno takmičenje. Što se srednjih škola tiče, dvostruku pobedu na okružnom takmičenju je odnela Medicinska škola iz Zaječara, koja je bila najbolja u obe konkurencije.

Veliki uspeh ostvarili su učenici Tehničke škole, čija je muška ekipa osvojila prvo mesto na međuokružnom takmičenju u atletici održanom u Kruševcu i obezbedila plasman na državno prvenstvo.

Što se pojedinačne konkurencije tiče, učenica OŠ „Ljuba Nešić“ Lena Maletić, osvojila je prvo mesto u trci na 300 metara i takođe se plasirala na državno takmičenje.

Učenica zaječarske Gimnazije, Iva Maletić bila je najbolja u trci srednjoškolki na 800 metara i obezbedila plasman na državno prvenstvo.

Veliki uspeh ostvarila je i učenica Tehničke škole Nastasja Jotović, koja je osvojila prvo mesto na međuokružnom takmičenju u Kruševcu i takođe se plasirala na državno takmičenje.

Dodaj komentar