Kultura

NE PROPUSTITE: Književno veče i promociju knjiga Andrije Terzića u zaječarskoj Muzičkoj školi

U četvrtak, 7. decembra u sali Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru biće priređeno književno veče i promocije knjiga, pisca Andrije Terzića.

Početak promocije zakazan je za 19 sati.


O autoru

Andrija Terzić rođen je u Užicu, 5. septembra 1980. godine.

Đak Užičke gimnazije (Prirodno-matematički smer) opredeljuje se da studira na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Nato agresija na Srbiju, 1999. godine i petooktobarska revolucija 2000. godine, odvajaju ga od akademskih obaveza.

Nedugo zatim napušta Srbiju i nekoliko godina provodi u zemljama Evropske unije. Tamo nastaje njegov književni prvenac, roman, “Preko puta – istina”, koji objavljuje 2014.godine. Roman je trasirao put Terzićevom talentu. 

 

Drugi roman “Plivač” (izdavač GKC Užice) najavljen kao bestseler, objavljen 12. juna. 2016. godine,  već dokazuje Terzićevu etabliranost među čitaocima. Prvi tiraž od pet hiljada primeraka je rasprodat u rekordnom roku, a “Plivač” je već nakon šest meseci, krajem januara 2017. godine, izašao iz Evrope i predstavljen je ex-yu dijaspori u Dubaiju o čemu su izvestili  relevantni internet portali iz Ujedinjenih arapskih emirata. Roman je u procesu prevoda na četiri jezika, konkurisao je za Nin-ovu nagradu 2016. godine. a njegov put se nastavlja iznenađenjima koja autor najavljuje za nastavak 2017. godine. 

Roman “Plivač” je ušao u konkurenciju za prestižnu regionalnu Nagradu za književno stvaralaštvo “Mirko Kovač”.

Dodaj komentar