fbpx
Društvo

NE PROPUSTITE 3. MEĐUNARODNI INKLUZIVNI FESTIVAL “ART ZONA ZA SVE” OD 10. DO 14. SEPTEMBRA U ZAJEČARU

U našoj lokalnoj zajednici ne postoji vidljivost stvaralaštva dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Senzibilnost u odnosu na prava deteta sa smetnjama i teškoćama u razvoju vrlo je niska.

U želji da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u stvaranju inkluzivne kulturne polititike naše zajednice Udruženje “Dečiji centar” iz Zaječara već treću godinu za redom organizuje “MEĐUNARODNI INKLUZIVNI FESTIVAL DEČIJEG I OMLADINSKOG STVARALAŠTVA – ART ZONA ZA SVE”.

Ove godine festival će biti održan od 10. do 14. septembra, a ULAZ je po tradiciji i ovog puta BESPLATAN!

Deca i mladi sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, mladi iz marginalnih grupa, volonteri, ponovo će poslati jasnu poruku zajednici o potrebi zajedničkih akcija i prostora za kreativnu inkluziju.

Prisustvom na festivalu, građani i deca iz opšte populacije upoznaće se sa različitostima i kapacitetima dece i mladih sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Iz Dečijeg centra pozivaju sve da podrže festival „Art zona za sve“ kako bi svi zajedno pomogli kreiranju uslova za stvaranje kulture inkluzije na našim prostorima.

A evo i detaljnog programa festivala:

 

 

Dodaj komentar