fbpx
Kultura

NE PROPUSTITE! 19. oktobra premijerno izvođenje predstave “MADE IN ZAJEČAR” u zaječarskom teatru!

Za razliku od prethodnih par godina, od kada na sceni zaječarskog teatra nije odigrana nijedna premijera, sada će zahvaljujući entuzijazmu čelnika i glumaca, ali i reditelja Miroljuba Nedovića biti odigrane premijerno čak dve predstave tokom trajanja Festivala u čast legendarnog Zorana Radmilovića.

Reč je o komedijama u režiji Miroljuba Rikija Nedovića pod nazivom “Made in Zaječar” i “Krađa, svađa, itd…”,koji ističe da niko posle beogradskog Narodnog pozorišta nije za mesec dana uporedo pripremao čak 3 premijere, od kojih će dve biti izvedene sa 7 dana razlike.

” Ovo je osma po redu predstava koju režiram za zaječarsku publiku.

Odlučio sam se za komedije jer ljudi više vole da gledaju komedije, nego drame, drama je svuda oko nas

Radili smo proteklih dana udarnim tempom, i zaista bih se zahvalio svima, i glumcima i upravi i tehnici na požrtvovanom radu i zalaganju.

Dramaturgija komada je jako specifična, počinje kao stand up komedija, a u drugoj polovini predstave svi glumci su zajedno prisutni na sceni.

Ono što me posebno raduje je to da smo uspeli da za jako kratko vreme uradimo puno toga lepog i nadam se da će zaječarska publika sutra uživati.

Jer, možda ne možemo da im ulepšamo ceo život, ali jedno veče sigurno hoćemo”, pručio je Nedović i pozvao sve Zaječarce da sutra dođu da se dobro provedu.

U komediji „MADE IN ZAJEČAR“ igraju MILUTIN VEŠKOVIĆ, DRAGANA JOVANOVIĆ, SANJA NEDELJKOVIĆ , VLADIMIR MILOŠEVIĆ, a sve njih zajedno zatekli smo danas na sceni zaječarskog teatra, kada su imali generalnu probu.

Dok je PREMIJERA komada komada zakazana za sutra, 19. oktobra u 20 sati.

 

Milutin Vešković, kao najiskusniji među kolegama istakao je zadovoljstvo što zaječarsko pozorište ponovo živi i ima dušu.

” Rad na svakoj novoj predstavi za glumca je izazov.

Ova predtasva je jako specifična i verujem da će publika to da prepozna.

Znate, prava sreća za glumce je kada imaju posla, jer pozorište ne može bez glumaca, ali ono u stvari stvarno ne može bez publike.

Zato se radujem ovoj premijeri, i onoj narednoj koju ćemo igrati za nekoliko dana”, poručio je Vešković.

Svi članovi ansambla podržali su tvrdnju režisera Nedovića da će publika sutra za sigurno uživati, te Vas željno isčekuju u zaječarskom teatru sutra od 20 sati na daskama koje “život znače”.

Inače, cena karte iznosi 250 dinara, i može se nabaviti na biletarnici pozorišta.

Dodaj komentar