Društvo Hronika Izdvajamo Politika Srbija

NASTAVLJA SE VRŠENJE PRITISKA NA NEZAVISNO I ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO OD STRANE SUSPENDOVANOG INSPEKTORA POPOVIĆ VOISLAVA

Ilić Foto:Instagramprintscreen/srdjanilić
Ilić Foto:Instagramprintscreen/srdjanilić

NASTAVLJA SE VRŠENJE PRITISKA NA NEZAVISNO I ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO OD STRANE SUSPENDOVANOG INSPEKTORA POPOVIĆ VOISLAVA

Bivši policijski inspektor za borbu protiv droga iz Bora, a sada saradnik i autor tekstova koji se objavljuju na portalima Vaseljenska.ne, Nova S i Novivesnik.net, Popović Voislav.  Nije prezao da meil porukama i upozorenjima preko advokata Dušana D.Bratića iz Beograda. Vrši pritisak na nezavisno i istraživačko novinarstvo našeg portala nakon izlaska teksta pod nazivom „OD SAOBRAĆAJNOG POLICAJCA U BEOGRADU DO BIVŠEG POLICAJCA U BORU“.

SUSPENDOVAN I UDALJEN SA POLICIJSKIH POSLOVA

U meilovima koje je dobio portal Zaječaronline u kojima se zahteva ispravka nekoliko termina na osnovu zamena teza. Dostavljen je i dopis pomenutog advokata u kojem se ne pruža ni jedan verodostojan dokaz netačnosti naših navoda. Ali se jasno apostrofira da se radi o kapetanu policije, iako je isti suspendovan i udaljen sa policijskih poslova.

Urednički kolegijum naše medijske kompanije izražava sumnju, da se na ovakav način vrši svojevrsno zastrašivanje.  I to statusom Popovića i pritisak koji je, nažalost, jedini odgovor istini.

Da to nije ništa neuobičajeno u ponašanju suspendovanog inspektora Popovića govori i činjenica. Da je sem tekstova i članaka koje je mesecima unazad sastavljao za Vaseljenska.ne, Nova S i Novivesnik.net, kao da je dopisnik proopozicionih medija a ne policijski službenik koji ima svoja zaduženja. Postoji opravdana bojazan da je na taj način hteo da izazove strah i naruši ugled nekih njemu konkurentskih kolega.  Koji su svoj posao obavljali krajnje časno i pošteno, ali i moguća namera da naruši ugled celog sistema MUP-a , jer je više puta u kolektivu iskazivao verbalno nepoštovanje prema svim ministrima koji su došli nakon Nebojše Dr Stefanovića.

“SADAŠNJI SISTEM MUP-a je ‘MANJKAV'”

Kako nezvanično saznajemo, sadašnji sistem MUP-a je ocenjivao kao manjkav, ali je od istog uredno i na vreme primao platu. Koju po svojim rezultatima moguće nije ni zaslužio jer je najveći deo svog vremena provodio sastavljajući tekstove za navedene portale i pisao anonimne prijave kolegama.

Kako smo imali prilike da se na posredan način upoznamo sa nekim činjenicama i obratilo nam se mnoštvo čitalaca koji su nezvanično potvrđivali naše navode, urednički kolegijum portala zaječaronline izražava podršku MUP-u R.Srbije zbog blagovremenog reagovanja na prepoznavanju kadrova ovakvih karakteritika.

Smatramo da ovakva zastrašivanja policijskim činovima i slikama sa oružjem, bivšeg inspektora Popovića neće imati uticaja na naš dalji rad i izveštavanje.

Srđan Ilić Foto:Instagram printscreen

Srđan Ilić Foto:Facebook printscreen

UZNEMIRUJUĆA SLIKA NA DRUŠTVENOJ MREŽI

Da je MUP R.Srbije ispravno postupio sto je Popoviću oduzeto naoružanje, potvrđuje i to
da se nekako sasvim „slučajno”, u približno isto vreme kada je stigao meil. Na platformi Fejsbuk, na nama nepoznatom profilu, pojavila uznemirujuća slika. Navedenog policijskog službenika sa oružjem i ubijenom
životinjom. Što je novinarima i saradnicima portala unelo dodatno uznemirenje, jer se opravdano stiče utisak da se u maniru mafijaskih poruka, zeli da stvori atmosfera straha u nasem kolektivu. Ukoliko se nadalje objave tekstovi u kojima se ukazuje na neke teme koje su od značaja za javnost.

Naša odvažnost u izveštavanju, motivisala je veliki broj naših čitalaca i poznavaoca prilika. Da nam se obrate sa mnoštvom novih informacija. I dala nam snage da istrajemo u borbi sa pretnjama i zastrašivanjima. Jer je očigledno je da Popović i njegovi saradnici još uvek nisu shvatili dimenziju ozbiljnosti situacije koju kreiraju. Kao i procenu da li su dorasli da se nose sa kreiranom situacijom.

UREDNIČKI KOLEGIJUM

Dodaj komentar