Politika

NASTAVAK SARADNJE DVA MINISTARSTVA: Ivica Dačić se sastao sa Tatjanom Macurom!

nastavak saradnje Dačić i Macura
Foto: Printscreen Instagram ivica.dacic.rs

Nastavak saradnje dva ministarstva – sastali se Ivica Dačić i Tatjana Macura.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, sastao se danas sa ministarkom bez portfelja zaduženom za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena Tatjanom Macurom. Ovim sastankom potvrđena je dobra saradnja u prošlosti i najavljen nastavak još bolje saradnje u budućnosti.

Kako je Dačić istakao, razgovarali su o nastavku saradnje ministarstava u oblasti rodne ravnopravnosti, nasilja u porodici i školama.

-Razgovarao sam danas sa ministarkom Tatjanom Macurom o nastavku saradnje dva ministarstva u oblasti rodne ravnopravnosti, nasilja u porodici i nasilja u školama.

Na sastanku smo razmatrali mogućnosti za proširivanje kapaciteta na svim nivoima i ostvarivanje bolje međuinstitucionalne komunikacije u cilju uspešnije borbe protiv svih oblika nasilja. Posebno digitalnog i nasilja na društvenim mrežama, koje je u porastu.

Takođe, istakao sam da je MUP, svim svojim resursima i u skladu sa nadležnostima, u potpunosti posvećen zaštiti žena od svakog oblika nasilja. Poseban akcenat stavljen je na zaštitu žena sa invaliditetom koje su izložene nasilju – istakao je ministar Dačić.

Dačić je naglasio da su žene važan deo srpske policije. Od ukupnog broja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, 28 odsto čine žene. Taj procenat kontinuirano raste, saopštio je MUP.

On je istakao da udruženje Mreža žena u policiji predstavlja veliki korak u poštovanju politike jednakih mogućnosti.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/O.B.

Dodaj komentar