fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo

Nastavak gradnje hramova u naselju Кotlujevac u Zaječaru i selu Šipikovo

FOTO: zajecar.info

PREDIZBORNI MARKETING

Uz blagoslov NJ.P. Episkopa Timočkog g-dina Ilariona juče je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima zaduženim za investicije i finansije, obišao radove na nastavku gradnje hramova u naselju Кotlujevac u Zaječaru i selu Šipikovo.

Za gradnju hram “Svetog Ilije” u selu Šipikovo, grad je, preko Eparhije Timočke, dosad (2019. i 2020.god.) uložio 12.037.340,00 dinara, a do konačnog završetka hrama, naredne godine, obezbediće se još oko 5.000.000,00- dinara, prenosi zajecar.info.

Dosad su zavšeni kompletni “grubi” građevinski radovi, svi limarski i pokrivački radovi i gromobranska instalacija.

Preostalo je, do osvećenja hrama, da se urade spoljno i unutrašnje malterisanje i krečenje, uradi stolarija i električne instalacije, te uređenje eksterijera oko hrama.

Za nastavak radova na Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u zaječarskom naselju “Кotlujevac” grad je, ove godine, avansno uplatio 4.092.099,39- dinara i trenutno teku radovi (nakon podizanja skele oko kompletnog hrama) na malterisanju kupola (sem kupole zvonika), popravljanju oštećenja na bakarnom krovu i stolariji, postavljanju gromobranske instalacije, zaštite za kulu zvonika i olučnih vertikala.

U toku je i razvlačenje elektro-instalacija za krovno osvetljenje (sa razvodnim kutijama) kao i lepljenje kamene fasade na zapadnom i južnom zidu hrama.

Planiran je, ukoliko vremenske prilike dozvole, u ovoj godini, završetak malterisanje crkve i lepljenje, kompletne, kamene fasade te bojenje fasade (ako vremenske prilike to dozvole, a ukoliko ne, onda na proleće naredne godine).

Očekivano ulaganje, do kraja godine, u preostale poslove oko ovog hrama, je 5.000.000,00- dinara.

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar