fbpx
Politika

Narodna stranka Zaječar: Ne kažnjavajte one koji nam uče decu

Zbog duga grada prema srednjim i osnovnim školama za komunalne, račune ali i troškove prevoza zaposlenih, računi nekoliko škola na teritoriji Zaječara i dalje su u blokadi. Tim povodom oglasili su se putem saopštenja i predstavnici Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru u kome apeluju na gradsku vlast da konačno počne da ispunjava svoje zakonom propisane obaveze.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Gradski odbor Narodne stranke u Zaječaru apeluje na gradsku vlast da konačno počne da ispunjava svoje zakonom propisane obaveze prema školama i zaposlenima u školskim i predškolskim ustanovama kako bi one izašle iz višemesečne blokade.

Zbog neodgovornosti antizaječarske gradske vlasti, zbog njene bahatosti i nesposobnosti, Grad Zaječar je došao u situaciju da isplaćuje milionske svote novca na ime sudskih troškova nastalih u sporovima po tužbama zaposlenih u tim ustanovama, zbog neisplaćivanja naknada za prevoz, a koji su po svakoj tužbi veći od 30.000,00 dinara i gde grad po pravilu gubi svaki sudski spor.

Umesto što gradska vlast nemilosrdno troši novac svih nas Zaječaraca na novogodišnje kićenje, bespotrebno pomeranje česme i koncerte na skveru bolje bi bilo da se taj novac konačno uplati školama kako bi one mogle nomalno da rade.

U tim ustanovama koje ova antizaječarska vlast godinama zanemaruje rade ljudi koji zaslužuju svako poštovanje i bolje uslove za rad, jer oni školuju i vaspitavaju generacije mladih koji su naše najveće blago.

Predstavnici GrO Narodne stranke napominju da nedavno usvojeni budžet Grada, dobro pokazuje svu nesposobnost gradske vlasti predvođene SNS-om i Boškom Ničićem, koja uz prethodnu vlast koju je predvodio njegov najbliži saradnik Saša Mirković, predstavljaju dve najgore vlasti u istoriji Zaječara, čije pogubne posledice ćemo mi Zaječarci još dugi niz godina morati da trpimo.“

4 komentara

  • Posle nam je čudno što su nam deca iz godine u godinu slabija na PISA testu, škole od letos u blokadi,raspad obrazovnog sistema kao i svega drugog. Postavili su sve neposobne direktore škola koji ne rade ništa da se isplate putni troškovi prosvetnim radnicima, da se ne zamere Bošku.

  • Bitno da su svi iz kabineta gradonačelnika naplatili putne troškove i dnevnice za putovanja u Italiju a vaspitačice iz vrtića
    neka čekaju po 2 godine.

  • treba proterati bagru…od ničića,stankoviča,stefanovića,zankova,djuričića,lalića..ma kompletnu garnituru..ma iz grada..zauvek..prave stetočine i lopovi..unistili su nam generacije dece…

Dodaj komentar