Politika Srbija

NAPRE(D)NO: Na čelu tela za borbu protiv sive ekonomije biće – Siniša Mali!

FOTO: Gerila.rs

Ministar finansija Siniša Mali imenovan je za predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke „Doing business“, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi, funkciju zamenika predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije obavljaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Pomenutim imenovanjem Malog na jednu tako odgovornu poziciju Srpska napredna stranka nastavlja da se podsmeva građanima Srbije, ocenio je Pokret slobodnih građana (PSG), a prenosi list “Danas”.

„U zemlji vladavine prava, osoba poput Siniše Malog, posle 24 stana u Bugarskoj, ofšor kompanija, postupaka zbog prikrivanja imovine, bila bi samo ogledni primer i slučaj kojim bi se Koordinaciono telo te vrste bavilo“, naveo je Pokret u saopštenju.

Program PSG predviđa, kako se navodi, ispitivanje porekla imovine i poslovanja svih funkcionera od 1990. godine i kažnjavanje svih koji su nezakonito stekli ili utajili imovinu, odnosno na drugi način povredili javni interes.

izvor: zaječar online / danas.rs

1 komentar

  • Na čelu tela za borbu protiv sive ekonomije najzad dolazi tip sa iskustvom i delima koje ga krase – Siniša Mali, a još ministar. On ima kolosalno iskustvo sa privredom i naukom. Pokupovao je 24 stana u Bugarskoj svojim zarađenim parama, drugi deo para zaključao na nekim arhaičnim ostrvima i još je napredovao kao (nadri)naučnik – plagirao (ukrao) je doktorat i postao jedan od najčuvenijih naučnika, te vrste u Srbiji u najnovije vreme. Ima na koga da se ugledaju naša i njihova deca.

Dodaj komentar