fbpx
Hronika

NAPADNUT mladić u centru Zaječara – OVO JE NAPADAČ (VIDEO)

Nešto posle 14 časova u ulici Ljube Nešića napadnut je mladić. Napadač je mladića gađao limenkom, udarao rukama i nogama. U nameri da ga zastraši i otera napadnuti mladić je iz džepa izvadio telefon da bi snimio napadača.

Nešto posle 14 časova u neposrednoj blizini nekadašnjeg „Simpa“ u centru Zaječara nepoznati mladić napao je Vladimira Petkovića, saradnika redakcije portala „Glas Zaječara“.

Vladimir Petković je aktivista protesta #1od5miliona i bubnjar na protestima koji se svakog petka organizuju u Zaječaru.

„Išao sam ka centru sa otvorenim kišobranom. Pošao sam na sastanak sa kolegama, koji su me čekali u centru. U susret mi je naišao par. Podigao sam kišobran kako bi mogli da prođu. Mladić mi se obratio rečima: i šta sad, ja treba da ti se sklonim sa puta zato što si ti jedan od pet miliona, a? Hoćete da glasate da dovedete nekoga goreg na vlast, to hoćete?

Foto: Glas Zaječara

Rekao sam: Zar ne vidiš da sam sklonio kišobran da bi ti i gospođa mogli da prođete, u čemu je problem?“ – izjavio je Vladimir Petković

„Iz čista mira, bez ikakvog povoda nasrnuo je na mene. Pokušao je da me udari u glavu, a potom i da me šutne više puta. U nameri da ga zastrašim i da se tako odbranim, ja sam izvadio iz džepa telefon kako bih ga snimio.

Počeo je da se udaljava, a ja sam pošao za njim da bih ga snimio, nakon toga je opet nasrnuo na mene, izbio mi je telefon iz ruke i telefon je pao u vodu. Nakon toga je pobegao.“ – istakao je Vladimir.

Vladimir Petković je trenutno u Policijskoj upravi Zaječar gde se uputio kako bi podneo krivičnu prijavu protiv napadača.

„Tvrdim da sam napadnut bez ikakvog povoda. Napao me je samo zbog bedža koji nosim, zbog mog verovanja.“ – zaključio je Vladimir.

Pogledajte video snimak:

Najoštrije osuđujemo napad  i zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova da u što kraćem roku pronađe počinioca.

3 komentara

Dodaj komentar