Društvo Politika

SAOPŠTENJE: Pokret “Pobeda za naš grad” najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja!

Pokret “Pobeda za naš grad” najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja – navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Napad na našeg sugrađanina Vladimira Petkovića je napad na slobodu mišljenja u našem gradu. Ovo je samo posledica kampanje koju gradonačelnik Ničić vodi protiv opozicije na društvenim mrežama – stoji u saopštenju.

Mi možemo imati različita mišljenja ali to nije razlog da se ljudi fizički napadaju. Ovom prilikom moramo da pohvalimo rad policijskih službenika PU Zaječar koji su pokazali profesionalizam i efikasnost.

Nadamo se da će policijski službenici i u budućnosti štititi građana od svih nasilnika i siledžija.

U saopštenju se zaključuje da će se Pokret “Pobeda ZA naš grad – dr Nenad Ristović” uvek zalagati za demokratsku razmenu mišljenja, slobodu dijaloga i slobodu medija.

Podsetimo, Vladimir Petković fizički je napadnut pre 2 dana u centru Zaječara samo zato što je nosio bedž #1od5miliona. Policija je brzom intervencijom otkrila napadača i on je u hitnom postupku pred Prekršajnim sudom osuđen  na 10 dana zatvora.

Ranije danas ovaj napad osudilo je više opozicionih političkih partija, grupa građana i nevladinih organizacija na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Saopštenjem se kasnije oglasio i Gradski odbor Srpske radikalne stranke, koji je takođe osudio napad na Vladimira Petkovića.

Dodaj komentar