Hronika

NAJNOVIJA VEST – Pohapšeni INSPEKTORI RADA u Zaječaru i lica koja su davala mito!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su D.V. (1956), rukovodilac u inspekciji rada u Zaječaru, i D. P. (1954) i V.V. (1972), zaposlene u inspekciji, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Osim njih, uhapšeni su i R. M. (1945), odgovorno lice preduzeća ”Mega zaštita“ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i M. R. (1959), odgovorno lice u preduzeću „Bioenerdži point“ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Uhapšeni D. V., D. P. i V. V. su osumnjičeni da su u dužem vremenskom periodu primili mito u vidu novca u ukupnom iznosu od 28.000 din. i 500 evra, ali i u vidu poklona i usluga, poput ogrevnog drveta, betonskih kanala, besplatnih lekarskih pregleda u privatnim ordinacijama kako ne bi izvršavali službene radnje koje su morali da izvrše.

Neizvršavanje službenih radnji ogledalo se u nepodnošenju prekršajnih prijava, nevršenju inspekcijskog nadzora ili prethodnim najavljivanjem kontrola odgovornim licima.

Osim uhapšenog M. R., po nalogu nadležnog tužilaštva zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita podnete su krivične prijave i protiv dvadesetdevetogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ugostiteljkog objekta „54“, zatim četrdesetogodišnjeg muškarca i tridesetosmogodišnje žene, odgovornih lica u taksi udruženjima „Žuti taksi i „Crveni taksi Papi“, i tridesetsedmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ”Gradnja Radosavljević“.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Dodaj komentar