fbpx
Društvo

Najmlađi Zaječarci družili se danas sa policijom

policija
foto: radiomagnum.rs

Najmladji Zaječarci družili se danas sa zaječarskom policijom.

U zaječarskoj Policijskoj upravi danas je priredjen prijem za mališane iz vrtića Ljiljan. Dvadesetak mališana starijih grupa imalo je priliku da vidi kako izgleda radni dan policijskih službenika, da se upozna sa obavezama i zadacima policajaca, opremom, ali i da stekne neka nova znanja o bezbednosti. Domaćin najmladjim Zaječarcima bio je načelnik Policijske uprave Zaječar, Goran Tomić.

Jelena Ciganović, portparol Policijske uprave u Zaječaru rekla je da ovakve aktivnosti predstavljaju idealan način da deca steknu neka nova saznanja, a pre svega način da kod dece nestane strah od policijskih službenika i da ona shvate da su policajci prvenstveno tu kako bi ih zaštitili.
„Veliko nam je zadovoljstvo danas družiti se sa mališanima. Na svako njihovo pitanje mi smo se trudili da odgovorimo, ali moram priznati da oni već sada mnogo toga znaju kada je reč o radu policije, pre svega kako da predju ulicu, kako se hapse lopovi…Pokazali smo im i opremu koja se koristi prilikom hapšenja i saobraćajne regulacije, a imali su priliku da vide i policijska vozila, koja su za njih svakako najatraktivnija i najzanimljivija“, rekla je Ciganović.

Tanja Krstić, vaspitačica Predškolske ustanove Djulići, koja je danas sa decom iz vrtića Ljiljan posetila Policijsku upravu istakla je da ovakve posete predstavljaju redovne aktivnosti vrtića.
-Današnja poseta je u sklopu aktivnosti našeg vrtića koja se organizuje svake godine. Zahvalila bih se u ime svih naših mališana ali i nas zaposlenih Policijskoj upravi u Zaječaru na ovakvom dočeku i prijemu, rekla je Krstić.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar