Kultura

Najlepša Vlajna Jovana Marković iz Кarbulova

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

U Velikoj Jasikovi, kod Zaječara, završen je Festival vlaške lepote Balkana. Druge večeri festivala izabrana je najlepša Vlajna, a prisutni su uživali u koncertu Katarine Živković.

Za najlepšu Vlajnu Balkana proglašena je Jovana Marković iz Кarbulova. Jovana je dobila letovanje u Grčkoj za dve osobe, a nagradu joj uručila predsednica žirija Elena Petrović.

Prva pratilja je Anđela Radukanović iz Кobišnice, a ona će moći da jedan vikend provede u Sokobanji. Druga pratilja, Tijana Blagojević iz Gamzigrada, provešće vikend u Banji Ždrelo.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Žiri koji su sačinjavali Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika; Dragana Gogić, predstavnica Turističke organizacije i Dragan Manzalović, predsednik Mesne zajednice Velika Jasikova; imao je pred sobom zadatak da izabere najlepšu od dvanaest Vlajni.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Nakon Izbora za najlepšu Vlajnu Balkana, mnogobrojna publika uživala je u koncertu poznate estradne umetnice Кatarine Živković.

Organizatori ove manifestacije su Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Velika Jasikova, a pokrovitelj Grad Zaječar.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Dodaj komentar