Naslovna Vesti Društvo Nagrađeni najbolji učesnici projekta „Dečija prava u priči i praksi“ (VIDEO)

Nagrađeni najbolji učesnici projekta „Dečija prava u priči i praksi“ (VIDEO)

0

Rade Spasić, učenik petog razreda OŠ “Ljuba Nešić” u Zaječaru ispričao je najbolju autobiografsku priču o  ugrožavanju dečjih prava u svakodnevnom životu i osvojio prvu nagradu na konkursu u okviru projekta pod nazivom „Dečija prava u priči i praksi“.

Za priču „Nikolići“ drugu nagradu je osvojila Mila Lukić, učenica četvrtog razreda OŠ “Hajduk Veljko”, dok je treća nagrada za priču „Ožiljci“ pripala  Andjeli Petrović, učenici treće godine zaječarske medicinske škole.

Najbolji radovi nagrađeni su tablet računarima, a u konkurenciji 144 prispela likovna rada na temu promocije dečijih prava,najbolji logo izradila je Paulina Aleksić, učenica IV razreda zaječarske Gimnazije.

Organizatori projekta su društvo za razvoj dece i mladih ”Otvoreni klub” iz Niša i Udruženje gradjana „Dečija radost“ iz Zaječara, ali i još 6 organizacija širom Srbije („Centar za kreativni razvoj“ iz Knjaževca, Centar za građanski aktivizam „Denizen“ iz Svrljiga,  „Nexus“ iz Vranja, KIC „Pralipe“ iz Pirota, „Društvo Roma Prokuplje“ iz Prokuplja i „Građanske inicijative“ – kancelarija u Bujanovcu).

Projekat je započeo u septembru ciklusom edukativnh radionica namenjenih srednjoškolcima, s ciljem osnaživanja civilnog društva u jugoistočnoj Srbiji i kreiranju mehanizama zaštite prava deteta.

Projektnim aktivnostima, direktno će biti obuhvaćeno više od 1000 mladih ljudi u osam gradova Srbije, a u nastavku projekta, mladi će osmisliti lokalnu kampanju zagovaranja zaštite dečijeg prava koje prepoznaju kao najugroženije u lokalnoj sredini.

Projekat se realizuje uz podršku Delegacije evropske unije u Republici Srbiji kroz EIDHR program.

Pogledajte prilog „Online televizije“!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here