fbpx

Zaječarski osnovci najbolji na matematičkoj i internet olimpijadi

Preporuka:

Hypnotunez ponovo u Omladinskom centru

Ukrajinski sastav koji je pre 3 meseca zapalio zaječarsku publiku vraća se u Omladinski centar i obećava još jedan...

18. Šakalijada u Trnavcu: Prijava produžena do 26. februara

Lovci iz Zaječara i okoline ove godine okupiće se u Trnavcu 29. februara po osamnaesti put kako bi uzeli...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...
- Reklama -

Retki su oni kojima matematika i informatika idu od ruke, ali uvek ima mladih ljudi koji uživaju u tome. Među njima su svakako i Damjan Dimitrijević, učenik V-2  i Marko Milović, učenik odeljenja Vi-2 osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara.

Damjan Dimitrijević je na finalu 14. Dopisne matematičke olimpijade koja je sredinom novembra održana u Beogradu osvojio maksimalan broj poena i prvu nagradu.

Vodeću poziciju Damjan je zauzeo i na finalu Internet olimpijade. Do sada je kako kaže prezadovoljan uspesima koje niže, ali o kojima mnogo ne razmišlja, jer prirodne nauke voli iz duše i na takmičenja učestvuje ne iz obaveze, već iz zadovoljstva.

Damjan Dimitrijević / FOTO: zajecaronline.com

„Od kako sam krenuo u školu ne postoji takmičenje iz matematike na koje nisam učestvovao. Do sada imam oko 50 diploma sa raznih takmičenja i sva su mi podjednako draga.  Od svih oblasti do sada u matematici najviše volim aritmetiku. Razmišljam da upišem srednju školu – IT Gimnaziju“, kaže Damjan.

Matematika osim što se voli, prema Damjanovim rečima mora i stalno da se vežba. Tako on iz godine u godinu uspeva da rešava sve teže zadatke i samim tim savlada nove izazove.

Marko Milović / FOTO: zajecaronline.com

Na matematičkim takmičenjima ove godine izuzetne uspehe postigao je i Marko Milović, učenik VI-2 OŠ „Ljuba Nešić“.

Marko je ovog meseca pokazao zavidno znanje iz matematike i informatike i osvojio 3. nagradu na Internet matematičkoj olimpijadi održanoj u Beogradu.

Podsetimo, Marko Milović je dvostruki šampion Dopisne olimpijade iz matematike, a na 9. „Arhimedesovoj internet olimpijadi“ početkom decembra 2018. godine osvojio je PRVO mesto.

Evo i spiska učenika OŠ „Ljuba Nešić“ koji su se plasirali na opštinsko takmičenje iz matematike:

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: