fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Zaječarski osnovci najbolji na matematičkoj i internet olimpijadi

Retki su oni kojima matematika i informatika idu od ruke, ali uvek ima mladih ljudi koji uživaju u tome. Među njima su svakako i Damjan Dimitrijević, učenik V-2  i Marko Milović, učenik odeljenja Vi-2 osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara.

Damjan Dimitrijević je na finalu 14. Dopisne matematičke olimpijade koja je sredinom novembra održana u Beogradu osvojio maksimalan broj poena i prvu nagradu.

Vodeću poziciju Damjan je zauzeo i na finalu Internet olimpijade. Do sada je kako kaže prezadovoljan uspesima koje niže, ali o kojima mnogo ne razmišlja, jer prirodne nauke voli iz duše i na takmičenja učestvuje ne iz obaveze, već iz zadovoljstva.

Damjan Dimitrijević / FOTO: zajecaronline.com

“Od kako sam krenuo u školu ne postoji takmičenje iz matematike na koje nisam učestvovao. Do sada imam oko 50 diploma sa raznih takmičenja i sva su mi podjednako draga.  Od svih oblasti do sada u matematici najviše volim aritmetiku. Razmišljam da upišem srednju školu – IT Gimnaziju”, kaže Damjan.

Matematika osim što se voli, prema Damjanovim rečima mora i stalno da se vežba. Tako on iz godine u godinu uspeva da rešava sve teže zadatke i samim tim savlada nove izazove.

Marko Milović / FOTO: zajecaronline.com

Na matematičkim takmičenjima ove godine izuzetne uspehe postigao je i Marko Milović, učenik VI-2 OŠ “Ljuba Nešić”.

Marko je ovog meseca pokazao zavidno znanje iz matematike i informatike i osvojio 3. nagradu na Internet matematičkoj olimpijadi održanoj u Beogradu.

Podsetimo, Marko Milović je dvostruki šampion Dopisne olimpijade iz matematike, a na 9. „Arhimedesovoj internet olimpijadi“ početkom decembra 2018. godine osvojio je PRVO mesto.

Evo i spiska učenika OŠ “Ljuba Nešić” koji su se plasirali na opštinsko takmičenje iz matematike:

Dodaj komentar