Hronika Izdvajamo

Na teritoriji PU Zaječar 241 vozač prekoračio brzinu za vreme trajanja akcije

FOTO: zajecaronline.com

U međunarodnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja, usmerenoj na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja, otkriven je i sankcionisan ukupno 431 prekršaj na području Policijske uprave Zaječar.

Tokom akcije TISPOL, koja je trajala od 12. do 18. avgusta 2019. na teritoriji PU Zaječar, otkriven je i sankcionisan ukupno 431 prekršaj, od kojih 241 prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja. Otkriveno je i 84 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola, tri prekršaja korišćenja mobilnog telefona i 92 ostala prekršaja.

“Apelujemo na vozače da se pridržavaju propisane brzine kretanja vozila i da ne voze pod dejstvom alkohola. Takođe, vozači i ostali saputnici u vozilu moraju da koriste sigurnosne pojaseve. Vozači ne smeju da koriste mobilni telefon u toku vožnje ukoliko za to ne postoji predviđena oprema i moraju da poštuju ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, kaže Saša Filipović, oficir Odeljenja saobraćajne policije Zaječar, kapetan policije.

Saša Filipović, oficir Odeljenja saobraćajne policije Zaječar, kapetan policije; FOTO: zajecaronline.com

U Srbiji tokom akcije TISPOL zabeleženo oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Republici Srbiji oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja.

foto: tvbest.rs

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom.

Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola na području Republike Srbije.

Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

K.M.

Dodaj komentar