fbpx
Društvo

Na Sajmu zapošljavanja u Zaječaru ponuđeno 120 novih radnih mesta

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Zaječar i ove godine organizovan je sajam zapošljavanja. On je bio idealna prilika za kompanije pronađu pravi kadar i istaknu svoje kvalitete, a nezaposleni možda nađu posao u struci. Na sajmu je 20 poslodavaca iskazalo potrebu za 120 novih radnika.

Gužva, veliki broj nezaposlenih, ali i potražnja poslodavaca za radnicima obeležili su jučerašnji Sajam zapošljavanja u Zaječaru. Najviše poslovnih ponuda bilo je za vozače, trgovce, konobare, kuvare, električare i inženjere informacionih tehnologija. U ponudi je bilo 120 radnih mesta, a zainteresovani su pored ostavljanja CV-ja imali priliku i da obave razgovor sa poslodavcem.

Prema rečima nezaposlenih sajam je bio sjajna prilika da za posao pregovaraju na licu mesta, umesto da zaposlenje traže preko interneta.

Svetlana Mihajlović, načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju NSZ filijala Zaječar kaže da Nacionalna služba za zapošljavanje ovaj sajam sprovodi već čitavu deceniju i da su ovakvi sajmovi korisni i za poslodavce, ali i za one koji traže posao.

” Potrebe za radnicima na sajmu u Zaječaru je iskazalo 20 poslodavaca. Poslodavci su imali priliku da predstave svoj profil, obave razgovor sa kandidatima na licu mesta i da prikupe radne biografije. Dok su nezaposlena lica mogla da obave razgovor sa poslodavcima, da dobiju informaciju o uslovima rada, visini zarade, opisu zaduženja koja se od njih očekuju”, kaže Mihajlović.

Podsećamo, stopa nezaposlenosti stanovništva starosti 15 i više godina u drugom kvartalu 2019. iznosila je 10,3%, i to 9,7% za muškarce i 11,0% za žene. Najmanja stopa nezaposlenosti zabeležena je u Beogradskom regionu, dok najveća vrednost ove stope zabeležena u Regionu Južne i Istočne Srbije, gde je iznosila 12,7%.

U septembru 2018. godine Filijala Zaječar, koja obuhvata grad Zaječar i opštine Knjaževac, Sokobanju i Boljevac je mala 10.500 nezaposlenih, ove godine na evidenciji je 9.500 nezaposlenih. Od tog broja Zaječar je imao oko 5.500 nezaposlenih u 2018. godini, a sada ima oko 4.800 lica na evidenciji koja traže posao. Najviše je nezaposlenih lica starosti od 30 do 50 godina.

1 komentar

  • sta radite to ljudi? pa ko ce da radi u ovu novu boškovu fabriku!! pa treba 2000 radnika..

Dodaj komentar